Sestavine:
- 100 g mletih piškotov
- 30 g stopljenega masla
- 150 g mascarpone sira
- 200 ml smetane za stepanje
- 200 g BAM preliv kokos z vaflji
- Češnje
- Kokosova moka (za posip)
@bam_chocolate1 Zapleši s sončno razigranostjo ob okusih nebeške kokosove sladice s sočnimi češnjami. ?? Ustvari osvežujočo poslastico brez peke in se prepusti slastnim užitkom. ☀️ S kom boš delil/a te sladke trenutke? ? SESTAVINE: 100 g mletih piškotov 30 g stopljenega masla 150 g mascarpone sira 200 ml smetane za stepanje 1 BAM topping kokos z vaflji Češnje Kokosova moka (za posip) PRIPRAVA: 1. V posodi zmešaj mlete piškote s stopljenim maslom, da dobiš enotno zmes. 2. Za pripravo kokosove kreme v drugi posodi združi mascarpone sir, smetano za stepanje in BAM topping kokos z vaflji. Mešaj, dokler ne dobiš gladke kreme. 3. V kozarčke najprej naloži plast piškotne mešanice, nato plast kokosove kreme in češnje. Postopek ponavljaj dokler ne napolniš kozarcev, pri čemer naj bo zadnja plast kokosova krema. 4. Na vrh vsakega kozarčka posuj malo kokosove moke in po želji okrasi s češnjami ali drugimi dodatki. 5. Sladico postavi v hladilnik, da se dobro ohladi in se sestavine povežejo. Postrezi ohlajeno in uživaj. ? #sladica #sladicanahitro #kokos #recept #bam #becomeamaster #mojacokolada ♬ original sound - BAM - Become A Master
Pripravi se na kulinarično popotovanje z osvežujočo kokosovo sladico s češnjami.
Kokosova sladica s sočnimi češnjami je kot sončen dan na tropski plaži – popolna kombinacija sladkega in osvežujočega, ki te bo popeljala v raj na zemlji. S svojo kremasto teksturo kokosa in svežim okusom češenj bo osvojila srca vseh, ki bodo okušali njeno božansko mehkobo.
Pripravljena brez peke in le z nekaj preprostimi sestavinami je idealna izbira za piknike, zabave ali pa kot vsakodnevno razvajanje.
Vsak grižljaj te sladice je kot nepozabno potovanje, kjer se v vsakem ugrizu razkrije sočnost češenj, ki dodajo piko na i že tako slastnemu okusu.
V posodi zmešamo mlete piškote s stopljenim maslom, da dobimo enotno zmes.
Za pripravo kokosove kreme v drugi posodi združimo mascarpone sir, smetano za stepanje in BAM preliv kokos z vaflji. Mešamo dokler ne dobimo gladke kreme.
V kozarčke najprej naložimo plast piškotne mešanice, nato plast kokosove kreme in češnje. Postopek ponavljamo dokler ne napolnimo kozarcev, pri čemer naj bo zadnja plast kokosova krema.
Na vrh vsakega kozarčka posujemo malo kokosove moke in po želji okrasimo s češnjami ali drugimi dodatki.
Sladico postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi in se sestavine povežejo. Postrežemo ohlajeno.