Recept za kremaste čokoladne trufle z dodatkom šampanjca, ki popestri okus čokolade.
Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.
1. Korak
Nad vodno kopeljo stopimo sladko smetano in temne čokoladne kapljice za trufle.
2. Korak
Ko je čokolada stopljena posodo odstavimo iz vodne kopeli in v čokolado vmešamo šampanjec.
3. Korak
Posodo pokrijemo s folijo in postaivmo v hladilnik za približno 8 ur.
4. Korak
Ko je zmes dobro ohlajena iz mase oblikujemo kroglice. Pomagamo si z žličko ali zajemalko za sladoled. Kroglice naj bodo premera 2 cm.
5. Korak
Kroglice zlagamo na pekač obložen s peki papirjem.
6. Korak
Nato nad vodno kopeljo stopimo temne čokoladne kapljice za obliv. Vsako kroglico pomočimo v stopljeno čokolado in položimo nazaj na pekač s peki papirjem. Namig: Kroglice si lahko pomagamo pomakati v čokolado tudi z zobotrebcem.
7. Korak
Vsako kroglico okrasimo po vrhu še z kristalčki belega sladkorja in nato kroglice ohladimo v hladilniku (vsaj 2 uri).
Nad vodno kopeljo stopimo sladko smetano in temne čokoladne kapljice za trufle.
2. Korak
Ko je čokolada stopljena posodo odstavimo iz vodne kopeli in v čokolado vmešamo šampanjec.
3. Korak
Posodo pokrijemo s folijo in postaivmo v hladilnik za približno 8 ur.
4. Korak
Ko je zmes dobro ohlajena iz mase oblikujemo kroglice. Pomagamo si z žličko ali zajemalko za sladoled. Kroglice naj bodo premera 2 cm.
5. Korak
Kroglice zlagamo na pekač obložen s peki papirjem.
6. Korak
Nato nad vodno kopeljo stopimo temne čokoladne kapljice za obliv. Vsako kroglico pomočimo v stopljeno čokolado in položimo nazaj na pekač s peki papirjem. Namig: Kroglice si lahko pomagamo pomakati v čokolado tudi z zobotrebcem.
7. Korak
Vsako kroglico okrasimo po vrhu še z kristalčki belega sladkorja in nato kroglice ohladimo v hladilniku (vsaj 2 uri).
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.