Sestavine:
- 35 g BAM kakava v prahu
- 80 g sladkorja v prahu
- 250 g mascarpone sira
- 240 ml sladke smetane
Bogato in kremna čokoladna krema z mascarpone obljubi enostavno pripravo. Pripravljena iz samo štirih sestavin in obljubi točno takšno strukturo: kremno, čokoladno in primerno za okrasitev tort, mafinov ali ostalih sladic.
Tokrat smo čokoladno kremo pripravili z mascarpone sirom. Mascarpone je kremni italijanski sir, ki je običajno poznan kot glavna sestavina tiramisuja. Mascarpone je s slajšim okusom kot kremni sir popolna sestavina za rahlo in kremasto čokoladno kremo. Čokoladna krema z mascarpone ima okus skoraj takšen kot čokoladna krema s sladko smetano, vendar ima ta krema bolj bogat okus, ki ji ga daje mascarpone sir. Ustvari čokoladno kremo s stabilno teksturo, ki bo dovolj močna, da obdrži svojo obliko tudi v plasteh v torti.
Svoje sladice lahko dekorirate tudi z:
BAM kakav v prahu in sladkor v prahu presejemo. To je zelo pomemben korak zato ga ne preskočimo.
Z mešalnikom, opremljenim z nastavkom za stepanje, pri srednji hitrosti stepemo mascarpone sir, BAM kakav v prahu in sladkor v prahu. Stepamo toliko časa, da se vse sestavine povežejo.
Dodamo smetano in postopoma povečamo hitrost in stepamo pri najvišji hitrosti. Mešamo, dokler ne dosežemo želene konsistence za čokoladno kremo, ki bo dobro obdržala svojo obliko. Zmes stepamo do trdih vrhov – stepamo, dokler vrhovi ne bodo videti čvrsti. Takrat pazimo, da je ne stepemo preveč, saj bo imela krema zrnato teksturo ali se bo sčasoma spremenila v maslo. Pojemo kot samostojno sladico ali jo kot dekoracijo na sladico nanesemo s pomočjo dresirne vrečke.