Sestavine:
- 700 g krompirja
- 1 kg sliv
- 250 g moke
- 1 jajce
- 40 g masla
- ščep soli
Slivovi cmoki so sladka jed, ki je precej običajna v nemški kulinariki. V nemščini se imenuje »Zwetschgenknoedel«. Te cmoke uživamo tople, običajno jih prelijemo s stopljenim maslom in po vrhu potresemo z mešanico cimeta in sladkorja. K receptu dodamo še slive in BAM vanilijevo pasto. BAM Vanilijeva pasta vas bo očarala s svojim bogatim vanilijevim okusom, omamnim vonjem in svojo pravo aromo.
Ob cmoke s slivami pa lahko postrežemo tudi:
Krompir operemo in skupamo. Slive operemo in osušimo, odstranimo koščice in v odprtino postavimo kocko sladkorja. Krompir olupimo, naribamo ali pretlačimo skozi stiskalnico za krompir.
Krompir zmešamo z moko, jajcem, BAM vanilijevo pasto, maslom in soljo. Mešamo toliko časa, da iz zmesi dobimo testo. Vzamemo za oreh velik kos testa in z njim oblikujemo cmok. Sliva mora biti popolnoma zavita v testo. Zavremo vodo s kančkom soli. Cmoke previdno polagamo v vodo in previdno premešamo, da se ne primejo na dno posode.
Cmoke v vreli vodi pustimo med 5 do 7 minut. Ko so cmoki kuhani, bodo plavali na površino. Cmoke postrežemo s stopljenim maslom in postresenim cimetom in sladkorjem.
Cmoke v vreli vodi pustimo med 5 do 7 minut. Ko so cmoki kuhani, bodo plavali na površino. Cmoke postrežemo s stopljenim maslom in postresenim cimetom in sladkorjem.
Cmoke v vreli vodi pustimo med 5 do 7 minut. Ko so cmoki kuhani, bodo plavali na površino. Cmoke postrežemo s stopljenim maslom in postresenim cimetom in sladkorjem.
Cmoke v vreli vodi pustimo med 5 do 7 minut. Ko so cmoki kuhani, bodo plavali na površino. Cmoke postrežemo s stopljenim maslom in postresenim cimetom in sladkorjem.