Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Buhtlji

  • Čas priprave: 1 ura 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13
buhtlji

Buhtlji znani tudi kot "Wuchteln", so del avstrijske slaščičarske kuhinje. Izvorno izhajajo iz češke kuhinje in so kot marsikaj drugega našli svoje mesto tudi v slovenski kuhinji. Običajno so buhtlji polnjeni z marelično marmelado kot polnilo pa lahko uporabimo tudi BAM prelive ali BAM namaze.

Še nekaj nasvetov pred samo pripravo:

  • Kvašeno testo lahko pripravimo tudi s suhim kvasom. Namesto 21 g kvasa uporabimo 1 zavitek suhega kvasa. Če se uporablja suhi kvas, vodna para ne bo potrebna. Suhi kvas zmešamo z moko in dodamo preostale sestavine ter nadaljujemo po receptu.
  • Buhtlje obvezno namažemo s stopljenim maslom, preden jih naložimo eno zraven druge. Tako jih po peki zlahka razstavimo.

Ob buhtlje lahko postavimo tudi:

Slika: sweetsandlifestyle

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Buhtlji

  • Čas priprave: 1 ura 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13

Sestavine:

  • 125 ml mleka
  • 21 g kvasa (ali zavitek suhega)
  • 1 čajna žlička granuliranega sladkorja
  • 80 g masla
  • 400 gramov moke
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 1 zavitek vanilijinega sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • 1 žlico ruma
  • 20 g masla
  • Maslo za pekač
  • Moka za pekač

Navodila za uporabo:

1. Korak

Mleko segrejemo do mlačnega in v njem raztopimo kristalni sladkor. V mlačno mleko nadrobimo kvas in pokrijemo s kuhinjsko krpo. Pustimo pokrito približno 5-10 minut, da dobimo kvasec. V tem času morajo nastati mehurčki. Maslo damo v ponev in ga razstopimo. V skledo stresemo moko s sladkorjem v prahu, vanilijevim sladkorjem, rumom in rumenjakom. Dodamo stopljeno maslo in kvasec ter vse sestavine zgnetemo v testo. Testo pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem (npr. v pečici pri 50 stopinjah zgornjega in spodnjega gretja) približno 1 uro – testo mora podvojiti svojo prostornino. Pekač namastimo in potresemo z moko.

2. Korak

Ko testo podvoji svojo prostornino, ga ponovno pregnetemo. Testo na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo na približno 1 cm debel sloj in izrežemo kroge s premerom približno 7 cm. Na sredino vsakega kroga, ki smo ga izrezali, položimo pol čajne žličke marmelade. Kroge zložimo skupaj in jih z rokami oblikujemo v buhtlje Buhtlje enega zraven drugega, malo narazen, položimo v pripravljen pekač. Pekač pokrijemo in pustimo vzhajati še 20 minut.

3. Korak

Pečico segrejemo na 180 stopinj zgoraj in spodaj. Premažemo s stopljenim maslom in pečemo na srednji rešetki približno 20 minut. Med peko buhtlje 1-2 krat namažemo s preostalim maslom. Buhtlje potresemo še s sladkorjem v prahu. 

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,89 €
Skupaj:
17,01 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno