BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Buhtlji

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13
buhtlji

Buhtlji znani tudi kot "Wuchteln", so del avstrijske slaščičarske kuhinje. Izvorno izhajajo iz češke kuhinje in so kot marsikaj drugega našli svoje mesto tudi v slovenski kuhinji. Običajno so buhtlji polnjeni z marelično marmelado kot polnilo pa lahko uporabimo tudi BAM prelive ali BAM namaze.

Še nekaj nasvetov pred samo pripravo:

  • Kvašeno testo lahko pripravimo tudi s suhim kvasom. Namesto 21 g kvasa uporabimo 1 zavitek suhega kvasa. Če se uporablja suhi kvas, vodna para ne bo potrebna. Suhi kvas zmešamo z moko in dodamo preostale sestavine ter nadaljujemo po receptu.
  • Buhtlje obvezno namažemo s stopljenim maslom, preden jih naložimo eno zraven druge. Tako jih po peki zlahka razstavimo.

Ob buhtlje lahko postavimo tudi:

Slika: sweetsandlifestyle

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Buhtlji

  • Čas priprave: 1 ura 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13

Sestavine:

  • 125 ml mleka
  • 21 g kvasa (ali zavitek suhega)
  • 1 čajna žlička granuliranega sladkorja
  • 80 g masla
  • 400 gramov moke
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 1 zavitek vanilijinega sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • 1 žlico ruma
  • 20 g masla
  • Maslo za pekač
  • Moka za pekač

Navodila za uporabo:

1. Korak

Mleko segrejemo do mlačnega in v njem raztopimo kristalni sladkor. V mlačno mleko nadrobimo kvas in pokrijemo s kuhinjsko krpo. Pustimo pokrito približno 5-10 minut, da dobimo kvasec. V tem času morajo nastati mehurčki. Maslo damo v ponev in ga razstopimo. V skledo stresemo moko s sladkorjem v prahu, vanilijevim sladkorjem, rumom in rumenjakom. Dodamo stopljeno maslo in kvasec ter vse sestavine zgnetemo v testo. Testo pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem (npr. v pečici pri 50 stopinjah zgornjega in spodnjega gretja) približno 1 uro – testo mora podvojiti svojo prostornino. Pekač namastimo in potresemo z moko.

2. Korak

Ko testo podvoji svojo prostornino, ga ponovno pregnetemo. Testo na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo na približno 1 cm debel sloj in izrežemo kroge s premerom približno 7 cm. Na sredino vsakega kroga, ki smo ga izrezali, položimo pol čajne žličke marmelade. Kroge zložimo skupaj in jih z rokami oblikujemo v buhtlje Buhtlje enega zraven drugega, malo narazen, položimo v pripravljen pekač. Pekač pokrijemo in pustimo vzhajati še 20 minut.

3. Korak

Pečico segrejemo na 180 stopinj zgoraj in spodaj. Premažemo s stopljenim maslom in pečemo na srednji rešetki približno 20 minut. Med peko buhtlje 1-2 krat namažemo s preostalim maslom. Buhtlje potresemo še s sladkorjem v prahu. 

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,50 €
Skupaj:
13,50 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno