1
Mleko segrejemo do mlačnega in v njem raztopimo kristalni sladkor. V mlačno mleko nadrobimo kvas in pokrijemo s kuhinjsko krpo. Pustimo pokrito približno 5-10 minut, da dobimo kvasec. V tem času morajo nastati mehurčki. Maslo damo v ponev in ga razstopimo. V skledo stresemo moko s sladkorjem v prahu, vanilijevim sladkorjem, rumom in rumenjakom.
Dodamo stopljeno maslo in kvasec ter vse sestavine zgnetemo v testo.
Testo pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem (npr. v pečici pri 50 stopinjah zgornjega in spodnjega gretja) približno 1 uro – testo mora podvojiti svojo prostornino. Pekač namastimo in potresemo z moko.
2
Ko testo podvoji svojo prostornino, ga ponovno pregnetemo.
Testo na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo na približno 1 cm debel sloj in izrežemo kroge s premerom približno 7 cm.
Na sredino vsakega kroga, ki smo ga izrezali, položimo pol čajne žličke marmelade.
Kroge zložimo skupaj in jih z rokami oblikujemo v buhtlje Buhtlje enega zraven drugega, malo narazen, položimo v pripravljen pekač. Pekač pokrijemo in pustimo vzhajati še 20 minut.
3
Pečico segrejemo na 180 stopinj zgoraj in spodaj. Premažemo s stopljenim maslom in pečemo na srednji rešetki približno 20 minut. Med peko buhtlje 1-2 krat namažemo s preostalim maslom. Buhtlje potresemo še s sladkorjem v prahu.