Sestavine:
- 350 g svežih breskev
- 350 ml vode
- 1 žlica limoninega soka
- 8 žlic BAM naravnega namiznega sladila
Ko iščemo osvežujoč in zdrav način, kako uživati v sladkem okusu poletja, ni boljše izbire kot domač breskov kompot. V naši kuhinji se radi poigramo z najboljšimi sestavinami, ki jih najdemo, in tokrat smo ustvarili recept, ki ga lahko uživamo brez slabe vesti. Naš skrivni adut? FIT Naravno sladilo brez kalorij! To čudovito sladilo je popolna alternativa sladkorju, saj združuje moč Eritritola in Stevie.
FIT Naravno sladilo dodaja našim jedem sladek okus brez kalorij, vonja in barve. Zaradi svoje odlične topnosti se popolnoma prilega vsaki jedi ali pijači. Ne glede na to, ali želimo zmanjšati vnos sladkorja ali sledimo določenim dietnim omejitvam, je to sladilo naša prva izbira.
Kolekcija fit izdelkov BAM vsebuje skrbno izbrane sestavine, najboljše kvalitete in izvrstnega okusa. Z BAM izdelki pripravljamo vrhunske jedi, ki so videti fenomenalno in imajo izjemen okus tudi doma. FIT Naravno sladilo je odgovor za vse nas, ki si želimo sladkati brez slabe vesti. Njegova edinstvena kombinacija Eritritola in Stevie zagotavlja sladek okus brez dodanih kalorij. Popolnoma brez vonja in barve ter zelo dobro topno, FIT Naravno sladilo omogoča enostavno uporabo v vseh vrstah jedi in pijač. Idealno je za tiste, ki sledimo zdravemu življenjskemu slogu, bodisi zaradi želje po zmanjšanju vnosa sladkorja ali zaradi dietnih omejitev.
BAM nasveti:
Breskve operemo in jih na kratko potopimo v vrelo vodo za približno 30 sekund. Nato jih takoj prestavimo v ledeno vodo, da jih lažje olupimo. Olupljene breskve narežemo na četrtine in odstranimo koščice.
V majhen lonec nalijemo vodo in dodamo BAM sladilo. Lonec postavimo na srednje močan ogenj in mešamo, dokler se sladilo popolnoma ne raztopi. Dodamo še limonin sok in sirup zavremo.
V vreli sirup dodamo narezane breskve. Kuhamo na srednjem ognju približno 10-15 minut, oziroma dokler breskve ne postanejo mehke, vendar ne razkuhane.
Breskov kompot previdno nalijemo v sterilizirane kozarce, pri čemer poskrbimo, da so breskve popolnoma prekrite s sirupom.
Kozarce dobro zapremo in jih postavimo na glavo za približno 5 minut, da se ustvari vakum.
Ko se kozarci ohladijo, jih obrnemo nazaj in shranimo na hladnem in temnem prostoru.