Nori PRE BLACK FRIDAY popusti čakajo nate! 🛒

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

BAM cimetove rolice

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 3 ure 10 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 16
bam cimetove rolice

Ko se dnevi krajšajo in zrak postaja hladnejši, si privoščimo tople, mehke cimetove rolice. Nič ne ustvari bolj domačega vzdušja kot vonj sveže pečenih rolic, ki napolni našo kuhinjo. Z bogatim cimetovim nadevom in svilnato glazuro nas te slastne dobrote ne samo ogrejejo, ampak poskrbijo tudi za nepozabno kulinarično izkušnjo.


Medtem ko testo vzhaja, se vonj cimeta nežno širi po prostoru in nas vabi k prvemu ugrizu. Ko rolice enkrat pečemo in prelijemo s sladko glazuro, so popolne za jesenska popoldneva ob skodelici vročega čaja. Domači cimetovi zvitki so idealni za trenutke, ko se zberemo z najbližjimi, saj prinesejo toplino in veselje v vsak grižljaj.


Za še boljši okus uporabimo BAM vanilijevo pasto. Izdelana iz prvovrstnega ekstrakta bourbonske vanilije z Madagaskarja, brez dodatka alkohola, je pasta obogatena s pravimi vanilijevimi semeni, ki našim jedem dodajo tako vrhunski okus kot lep vizualni učinek.


Z BAM vanilijevo pasto ustvarimo prave kulinarične mojstrovine, saj se z njo združijo bogati okusi in estetska popolnost v vsakem grižljaju.


Privoščimo si užitek in ga delimo z najbližjimi – saj so ravno ti trenutki tisti, ki nas pogrejejo, tako na krožniku kot v srcu.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

BAM cimetove rolice

  • Čas priprave: 3 ure 10 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 16

Sestavine:

  • 150 g rjavega sladkorja
  • 170 g zmehčanega masla
  • 30 g cimeta

Navodila za uporabo:

1. Korak

V veliki skledi zmešamo toplo mleko, sladkor in stopljeno maslo. Mešanica naj bo topla.

Po mleku posipamo kvas, premešamo in pustimo stati na toplem mestu približno 10 minut, da se aktivira.

2. Korak

Dodamo 500 g moke in premešamo z leseno žlico, dokler se ne poveže.

Skledo pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati na toplem mestu 1 uro, da se podvoji v velikosti.

3. Korak

K vzhajanem testu dodamo še skodelico moke, pecilni prašek in sol. Premešamo, nato pa zamesimo na čisti površini. Testo gnetemo vsaj 10 minut, dokler ne postane gladko in se ne lepi. Testo mora biti gladko ter elastično.

4. Korak

Testo razvaljamo v pravokotnik, debel približno 1 cm. Robove popravimo, da so ostri in enakomerni.

5. Korak

V srednji skledi zmešamo rjavi sladkor, maslo in cimet ter dobro premešamo. Nato nadev enakomerno razporedimo po testu.

6. Korak

Ko smo z nadevom premazali testo je čas, da testo dobro zapremo. Začnemo od kratkega roba in zvijemo testo v rolo ter stisnemo konec, da je ta dobro zaprt. Položimo ga s spojem navzdol in obrežemo neenakomerne konce.

7. Korak

Rolo razrežemo na enake kose. Cimetove zvitke postavimo v pripravljen pekač, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati 35-45 minut, da narastejo za približno polovico.

8. Korak

Ko so cimetovi zvitki narasli jih pečemo 25-30 minut na 180 °C, dokler niso zlato rjavi.

9. Korak

Med peko cimetovih zvitkov v srednji skledi zmešamo kremni sir, stopljeno maslo, mleko in vanilijo, da postane gladka. Postopoma dodajamo še sladkor v prahu in dobro mešamo, dokler zmes ni gladka ni tekoča.

10. Korak

Ko so cimetovi zvitki pečeni, jih pustimo, da se rahlo ohladijo (približno 10 minut) in potem prelijemo z glazuro.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,27 €
Skupaj:
20,43 €

O avtorju

Maja K.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno