BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Zotter - Avstrijska čokoladna nebesa

  • Čas branja Čas branja: 4 minute
zotter - avstrijska cokoladna nebesa

Skoraj vsakdo je že slišal za čokoladnico Zotter, ki je po našem mnenju najbolj posebna čokoladnica od vseh. Čokoladnica Zotter je ena izmed avstrijskih čokoladnic, a ena izmed redkih od čisto vseh, ki posluje na zabaven in pošten način.

Skoraj vsakdo je že slišal za čokoladnico Zotter, ki je po našem mnenju najbolj posebna čokoladnica od vseh. Čokoladnica Zotter je ena izmed avstrijskih čokoladnic, a ena izmed redkih od čisto vseh, ki posluje na zabaven in pošten način. Znana je po svojih najbolj odbitih čokoladnih kombinacijah in po izdelavi najslajših čokolad iz najkvalitetnejših sestavin. Vsa čokolada je ekološko pridelana, kakavova zrna nosijo tudi certifikat pravične trgovine, kar je zagotovo vredno omeniti.

Nastanek ideje o čokoladnici Zotter

Na začetku 90. let je bil izbor čokolad na čokoladnem tržišču bolj dolgočasen kot raznolik. Preplavljen je bil le z lešnikovimi in navadnimi mlečnimi čokoladami, temna čokolada pa je veljala celo za neobičajno redkost. Josef Zotter, ki je bil takrat po poklicu slaščičar, znan po peki odličnih tort, se je odločil, da bo svoje slaščičarsko znanje prenesel v izdelavo čokolade. Na čokoladno tržišče je želel vnesti nekaj novosti in svežine, zato je začel s prodajo ročno izdelanih čokolad v najrazličnejših kombinacijah. Domislil se je najbolj okusnih in fantastičnih kreacij, kar so ljudje tudi dobro sprejeli. Josef Zotter je odprl svojo proizvodno tovarno in ustvaril svoj pravi čokoladni imperij.

O Zotter čokoladah

Zotter čokoladne kreacije so vse izdelane na principu »Od kakavovega zrna do tablice čokolade«, kar pomeni, da se uvozi le vrhunska kakavova zrna, ki jih potem v proizvodnji čokolade v Avstriji predelajo in uporabijo pri proizvodnji čokolade. Vse čokolade izhajajo iz ekološke pridelave, kakavova zrna pa nosijo certifikat pravične trgovine. Zotter pridelovalcem kakava iz revnejših držav zagotavlja pravično plačilo kakava, ki je skoraj 100% višje od cene navadnega kakava na tržišču.

Zgodba vsake tablice čokolade se začne s kmeti, ki v nasadih kakavovca v Latinski Ameriki pridobivajo surov kakav in ga nato v vrečah pošljejo v Bergl v Avstrijo, kjer v čokoladnici Zotter ta surov kakav predelajo v odlično čokolado. Zotter uporablja najboljši kakav iz Paname, Kostarike, Nikaragve, Peruja, Bolivije, Ekvadorja, Brazilije in Dominikanske republike. Ko je kakav predelan v čokolado se začne poigravanje z okusi, polnimi in novimi sortami čokolad. Ustarjajo tudi neverjena polnila in čokoladne mase za ročno izdelane čokoladne tablice. Vedno poskrbijo tudi za raznolikost okusov in kvaliteto same čokolade. Ko je čokoladni izdelek pripravljen, potrebuje še lepo oblikovano zunanjost. Za te čokolade je značilna vedno unikatna drugačna oblika. Za umetniško podobo čokolad je odgovoren Andreas H. Gratze, ki za vsako vrsto čokolade ustvari novo slikovito in duhovito temo.

Ogled čokoladnice Zotter

Čokoladnica ponuja tudi zabaven, sladek in poučen obisk proizvodnje čokolade. To je najverjetneje tudi eden izmed redkih izletov pri katerih zagotovo ne potrebujete malice s seboj, saj se boste najverjetneje na tem ogledu najedli do sitega že s čokolado samo in vaši želodčki zagotovo ne bodo ostali nepotešeni. No, pa tudi prstov si ne boste mogli nehat oblizovat!

Spoznali boste lahko grenak okus surovih kakavovih zrn, namočili prste v tekočo čokolado iz čokoladnih fontan, si odlomili kakšen košček čokolade in si postregli s čokoladnimi napitki. Poskusite lahko tudi najti najbolj domiseln okus polnjenih čokolad, ki se prevažajo na tekočem traku. Tukaj lahko domišljiji prepustite čisto prosto pol in vam ne bo žal.

Prav tako se boste lahko sprehodili med zastekljenimi galerijami čokoladnice, kjer boste lahko spremljali proces proizvajanja čokolade s pomočjo avdio vodiča, ki je na voljo tudi v slovenščini. Med svojim čokoladnim pohodom lahko ves čas pričakujete tudi preizkušanje njihovih izdelkov. Na voljo za ogled je tudi »Kakavovo kino«, kjer si ogledate poseben čokoladni video. Podate se v daljno Latinsko Ameriko, kjer spoznate kmete, ki pridelujejo kakav za Zotter ter ljudi, ki so povezani z nastankom čokolade, ki jo okušate.

Proizvodnja čokolade, kjer si lahko ogledate kako čokolada, ki jo pojeste sploh nastane, se nahaja sredi avstrijskega podeželja, v kraju Bergl, nedaleč od Gradca. Ogledi so možni vsak dan od ponedeljka do sobote od 9:00 – 19:00, za vstopnico pa boste odšteli približno 9 evrov (otroci imajo popust). Vendar naj vas ne skrbi, to je konec koncev vstopnina, ki jo lahko pojeste :)

Čokoladnica Zotter je nas prepričala s svojimi odličnimi in okusnimi čokoladami ter eksotičnimi, zanimivimi in pestrimi kombinacijami okusov. Za vsakega se zagotovo najde nekaj ne glede na okus, pa naj mu bo všeč kakšna sadna tablica ali pa temna čokolada z začimbami. Zotter je razvil že prek 300 različnih kombinacij in verjamemo, da jih lahko pričakujemo še kar nekaj. Do tedaj pa imamo tako ali tako še vse obstoječe za preizkusiti:)

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno