BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Že iščete božično darilo za fanta?

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
ze iscete bozicno darilo za fanta

Vsak čas bodo pred vrati prazniki, zato mnogi že s polno paro razmišljajo, kako bodo obdarili svoje najdražje.

Ste med njimi tudi vi, pa ne veste, kako bi na poseben način obdarili svojega dragega?

Božična darila so ne glede na prepričanja mnogih lahko romantična in posebna tudi, če zanje ne zapravimo celega premoženja. Domiselno božično darilo za fanta oziroma lepa gesta, ki vas morda nič ne stane, je včasih veliko bolj cenjena, kot pa drag nakit ali parfum. Vse, kar potrebujete, je kanček domišljije, mi pa vam bomo pomagali z nekaj preprostimi namigi, kako ga presenetiti.

Pripravite sproščujočo kopel

Pozabite na drage parfume in druge dišave, naj letošnji božič zadiši v vaši kopalnici! Pripravite sebi in svojemu fantu sproščujočo in omamno dišečo kopel, s katero boste poskrbeli za prijetne trenutke v dvoje. Da bo večer kar se da romantičen, lahko poskrbite tako, da po kopalnici razporedite dišeče svečke z vonjem po božiču, namakanje v prijetni kopeli pa popestrite še s kozarčkom hladne penine.

Specite pecivo v obliki srca

Če se dobro znajdete v kuhinji, izkoristite svoj talent in specite božične piškote ali čokoladno pecivo v obliki srca. Za piškote boste potrebovali modelčke v obliki srca, prav tako tudi pekač za peko biskvita. Če slednjega nimate, pa lahko spečete preprost biskvit v kvadratnem in okroglem pekaču – ko je pečen, biskvit iz okroglega pekača samo prepolovite in obe polovici položite na vrh kvadrata, tega pa na spodnji strani izrežete tako, da biskvit v končni podobi dobi obliko srca.

Božična darila so ne glede na prepričanja mnogih lahko romantična in posebna tudi, če zanje ne zapravimo celega premoženja. 

Tako piškote kot pecivo lahko okrasite s stepeno smetano, čokolado, sadjem ali pudingom in kot se za božično pecivo spodobi dodate še malo cimeta – seveda pa izbiro sestavin prilagodite fantovemu okusu.

Če peke niste ravno vešči, pa lahko svojemu dragemu pripravite božični zajtrk in mu spečete palačinke v ponvi v obliki srca. Tudi te lahko okrasite s stepeno smetano in fantovim najljubšim prelivom – tako se jim zagotovo ne bo mogel upreti!

Izdelajte mu božični kozarček

Popolno božično darilo za fanta, ki je sladkosned, je zagotovo tudi božični kozarček, napolnjen s sladkimi dobrotami. Kupite manjši kozarec za pivo, ki ga lahko z želenimi motivi ustvarjalno okrasite z barvami za steklo, ali pa na ročaj privežete listek z ljubeznivim sporočilcem zanj. Kozarček napolnite z njegovimi najljubšimi sladkarijami in ga zavijte v ličen darilni papir.

Organizirajte zimski piknik

Piknik pozimi? Ne, v mislih nimamo sedenja na mrzlih zimskih tleh, temveč prijetno opazovanje prazničnih lučk na klopci v najbližjem parku. Zakaj bi vse hladne večere preživeli skriti pod odejo, ko pa lahko zimske čare v prijetni družbi izkusite tudi na prostem? S seboj vzemite okusne medenjake ali drugo božično pecivo po vašem okusu; da vaju s fantom ne bo zeblo, pa lahko doma pripravite še termovki s kavo ali čajem.

Največ štejejo skupni trenutki

Ne glede na to, kaj običajno podarite svojim najbližjim za božič, je ta čas v letu odličen opomnik na to, kakšna »darila« bi morali poklanjati skozi vse leto. Svojemu fantu posvetite svojo pozornost ne le v tem čarobnem času, ampak tudi, ko bodo prazniki že zdavnaj mimo.

Vaš čas

Ker nam ga v današnjem času še kako primanjkuje, bo kakšna urica ali dve več vsekakor najlepše darilo, kar ga lahko podarite vašemu fantu. Ugasnite mobilni telefon in druge elektronske naprave in se posvetite samo vama.

Topel nasmeh

Naj gre za neznanca na ulici ali pa za najdražjo osebo v vašem življenju – s prijaznim nasmehom boste polepšali dan tistemu, ki ga mu boste namenili, in nenazadnje tudi sebi.

Prijazna beseda

V prazničnem času smo ljudje običajno nekoliko bolj čustveni, kot sicer, zato je to idealen čas, da svojemu dragemu namenite še kakšno prijazno besedo več. Dajte mu vedeti, da ga boste ljubili in mu vedno stali ob strani, ne glede na to, za kateri čas v letu gre.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno