Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Zakaj je voščilnica odlična popestritev darila za rojstni dan?

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
zakaj je voscilnica odlicna popestritev darila za rojstni dan

Od najmlajših pa do najstarejših – vsi radi praznujemo rojstne dneve na tak ali drugačen način.

Ne glede na to, ali nam bolj prija mirno preživet dan, ali pa imamo raje, da se naš rojstni dan spremeni v zabavo leta – vsakdo je vesel osebnega voščila, ki prihaja naravnost iz srca.

Spomin, ki traja večno

Včasih je bila ročno napisana voščilnica obvezen dodatek k rojstnodnevnemu darilu, dandanes pa je bolj kot ne redkost. Pisanje rojstnodnevnih voščil ne gre z lahkoto od rok prav vsakomur; včasih se je težko domisliti, kaj napisati ljubljeni osebi, še posebej, če želimo, da je voščilo osebno in pisano na kožo slavljencu oziroma slavljenki. A kljub temu se je vredno potruditi, saj tako oseben pristop lepo popestri darilo, poleg tega pa voščilnico lahko shranimo za spomin.

Preden se lotite pisanja, pa imejte v mislih naslednje stvari:

  • Izberite pravo voščilnico

Prioriteta pri izbiranju voščilnice naj vam bo, da izberete tisto, ki vas najbolj spominja na slavljenca oziroma slavljenko. Če je slednji/-a ljubitelj/-ica živali, poiščite voščilnico s prikupno živaljo, če pa na primer obožuje rože, izberite voščilnico s tem motivom – še najbolje, če najdete motiv s točno tisto rožo, ki jo najbolj obožuje. Če je obdarovanec ali obdarovanka čokoholik, pa bo zagotovo najbolj vesel/-a čestitke s čokoladnim motivom. V naši spletni trgovini lahko izbirate med različnimi čokoladnimi motivi, na katere ročno napišemo besedilo v skladu z vašimi željami.

Kadar nam izbiranje darila za rojstni dan povzroča preglavice, se morda zdi nakup prave voščilnice povsem enostaven, zato mnogi ob nakupovanju izberejo prvo voščilnico, ki jo vidijo, ne glede na to, ali je kakorkoli povezana z obdarovančevimi interesi ali ne. Ne pozabite – vsaka podrobnost šteje, zato je pomembno ne le, kaj je napisano v voščilnici, ampak tudi njen izgled.

  • Pišite iz srca

Ne glede na to, kaj boste napisali na voščilnico, naj bo vaše sporočilo dobro premišljeno, predvsem pa naj prihaja iz srca. Ni potrebno popisati cele voščilnice, včasih je manj več – včasih lahko najbolj preproste in kratke misli pomenijo več nepotrebno dolgovezenje. Poskusite se postaviti v kožo slavljenca/-ke in si predstavljajte, kako se bo počutil/-a on/-a, ko bo bral/-a vaše voščilo. Naj se počuti pomembno in predvsem ljubljeno. 

Če nimate druge ideje, lahko napišete kaj o vaših najljubših trenutkih, preživetih z njim oziroma z njo. Lahko je to kakšen poseben dogodek, lahko pa napišete kaj o na prvi pogled povsem običajnem dogodku – če bo spomin nanj priklical nasmešek na obraz vam, ga bo skoraj zagotovo priklical tudi prejemniku oziroma prejemnici voščila.

Ste še vedno v dilemi, kaj napisati?

Če pisanje ni ravno vaša največja spretnost, vam bodo pri pisanju voščila morda v pomoč naslednja vprašanja:

  • Zakaj vam ta oseba toliko pomeni? 
  • Zaradi česa je tako posebna?
  • Kako ta oseba vpliva na vas, kako je spremenila vaše življenje?
  • Je naredila kaj, zaradi česar se ji želite še posebej zahvaliti?
  • Katero lastnost imate najraje pri tej osebi?
  • Kateri so vaši najljubši spomini na to osebo?
  • Kaj vam ta oseba pomeni?


V današnjem digitaliziranim svetu lahko ročno napisana voščilnica marsikomu pomeni več kot darilo samo. Zato ni potrebno, da popolnoma izpraznite svoje žepe – slavljencu oziroma slavljenki lahko dan polepšate že z malenkostjo. Le kaj je za čokoholike lepšega, kot da v dar dobijo okusno čokolado, ki razvaja brbončice in sprošča hormone sreče?

Če ste pri izbiri darila za rojstni dan v dvomih, vam je lahko v pomoč naš vprašalnik, ki vam bo zagotovo pomagal najti primerno darilo za vam ljubo osebo – pa naj gre za partnerja, prijatelja, sodelavca ali ožjega družinskega člana. Izberete lahko tudi poljubno starost obdarovanca, spol in najnižjo oziroma najvišjo vrednost, ki ste jo pripravljeni odšteti za darilo.

In ne pozabite – manj je več!

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno