BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Vroče čokolade za mrzle dni

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
vroce cokolade za mrzle dni

Vroča čokolada poleg kave in kakava predstavlja temeljni del ponudbe vsakega gostinskega lokala, ki svojim gostom streže tople napitke.

V hladnih mesecih ob koncu iztekajočega se leta in v začetku novega so med najbolj zaželenimi priboljški prav gotovo topli napitki, ki so sicer v stalni ponudbi praktično vsakega gostinskega lokala, pa tudi doma si jih radi pripravljamo. V prvi vrsti gre seveda za kavo in njene številne različice, a zelo priljubljeni so vsekakor tudi različni čokoladni napitki – tudi izbira teh je zelo pestra, sploh v zimskih mesecih, ko bo vsak sladkosned našel skodelico vroče sladkosti po svoji izbiri.

Vroča čokolada

Vroča čokolada poleg kave in kakava predstavlja temeljni del ponudbe vsakega gostinskega lokala, ki svojim gostom streže tople napitke. Tako je skozi celo leto praktično na vsakem koraku možno dobiti skodelico vroče čokolade, predvsem pa se topla sladkost priporoča v zimskih mesecih – prav takrat se namreč najbolj prileže posedanje v prijetnem lokalu, srkanje toplega napitka in opazovanje praznične okrasitve na hladnih zasneženih ulicah. Prav vsak si rad vsaj občasno privošči takšne sproščujoče aktivnosti, zato ni čudno, da želijo gostinci svojim strankam ugoditi z vedno bolj pestro ponudbo toplih napitkov. Če je običajna vroča čokolada že standardni zapis na ceniku gostinskih lokalov, pa se nekatere različice te tople pijače bolj redko pojavljajo v ponudbi gostincev. Že lokal, kjer bi imeli na voljo več kot eno vrsto vroče čokolade, je težko najti, kaj šele da bi naleteli na takšnega, ki bi imel širšo ponudbo.

A na srečo sladokuscev je moč najti tudi takšne prijetne kotičke, v katerih lahko uživamo v pestri izbiri vročih čokolad.

Tako so na voljo napitki iz različnih vrst čokolade – temne, mlečne, bele … Poleg tipa čokolade pa seveda lahko izbiramo najrazličnejše dodatke, pri katerih je edina omejitev pravzaprav domišljija – smetana, kokos, sadje, lešniki, karamela … Tiste prave sladokusce, ki so preizkusili že vrsto različnih kombinacij, pa bo presenetil dodatek čilija, ruma, pistacije ali katere druge skrivne sestavine. Gurmanskemu sladkemu napitku svoj čar doda še izvirna postrežba, ki v kombinaciji s prijetnim ambientom pričara zares čudovito zimsko izkušnjo, katere nikakor ne gre zamuditi.

Vroča čokolada doma

A v zimskih dneh že sprehod do najbližje kavarne terja veliko volje ter časa, treba je obleči nekaj plasti oblačil in se podati v hladen dan. Zakaj ne bi v okusu toplega čokoladnega napitka uživali kar doma? Vroča čokolada v vseh svojih različicah je kot nalašč na voljo tudi v priročnih pakiranjih, ki omogočajo pripravo kar v domači kuhinji! Lahko si izberete katerega izmed obstoječih okusov in dodatkov, še boljša ideja pa je ta, da si pripravite vročo čokolado povsem po svojem okusu, s tistimi dodatki, ki jih sami želite. Zaloga vroče čokolade bo tako pravi zaveznik v vsakodnevnem boju proti vse hladnejšim dnem. Po svojih željah lahko pripravite najboljši topli napitek – bolj gosto ali bolj redko vročo čokolado, z dodatkom smetane, sadja, zelišč ali kakšne druge dobrote. Pripravite si torej skodelico vroče čokolade, zavijte se v toplo odejo in opazujte ples snežink v hladnih zimskih dneh. Prav v hladnejšem delu leta je namreč čokolada, še posebej vroča, odličen vsakodnevni spremljevalec – naj bo konec leta torej prav tako sladek, kot začetek prihodnjega!

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-3,35 €
Skupaj:
30,15 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno