Naroči sestavine z 10% popustom:
Vrhunski BAM izdelki za peko.

Hladni zimski večeri so kot nalašč za ogled zanimivega filma ali pa za sproščujoče kramljanje s prijatelji. Idealna spremljevalka za takšne idilične trenutke, preživete v toplem zavetju doma, medtem ko lahko skozi okno opazujete ples snežink, pa je zagotovo vroča čokolada. Za prijetnejše večere je zato vsekakor pametno imeti na zalogi kakovostno mešanico za pripravo vroče čokolade. Življenje bo tako postalo še malce slajše …
V dolgih stoletjih, ki so minila od njenega izuma, je prišlo do precejšnjih izboljšav osnovnega recepta, obenem pa so se pojavile tudi številne različice vroče čokolade. Danes je tako ponudba mešanic za pripravo vroče čokolade izjemno pestra in zajema tudi na prvi pogled nekoliko nenavadne dodatke, ki pa so se precej hitro uveljavili in postali izjemno priljubljeni. Tako si lahko vsi tisti, ki ste prepričani, da se nasprotja privlačijo tudi v kulinariki, privoščite vročo čokolado z dodatkom mentola ali pa počastite spomin na »izumitelje« s skodelico vroče čokolade s čilijem.
Za prijetnejše večere je zato vsekakor pametno imeti na zalogi kakovostno mešanico za pripravo vroče čokolade.
Izbirate lahko tudi med dodatki različnega sadja ali oreščkov, tisti, ki prisegate na belo čokolado, pa si lahko za prijetnejše večere privoščite vročo čokolado, pripravljeno iz posebne mešanice, narejene iz bele čokolade. Možnosti so tako praktično neomejene, seveda pa lahko že pripravljeno vročo čokolado dopolnite tudi z dodatkom po svoji izbiri. V zimskem, predvsem pa v predprazničnem času se še posebej prileže vroča čokolada s cimetom, ki s svojim vonjem poskrbi tudi za prav posebno vzdušje. Klasični dodatek vroči čokoladi za prijetnejše večere, s katerim boste težko zgrešili, pa je seveda stepena sladka smetana.
Večina ljubitelj vroče čokolade se bo strinjala, da je prava vroča čokolada takšna, v kateri »žlica stoji pokonci«. Če se s tem strinjate tudi sami, je prvo pravilo vsekakor uporaba kakovostne mešanice za vroče čokolade, saj bo rezultat sicer bolj podoben kakavu kot pa pravi vroči čokoladi. Osnovni recept za pripravo, ki ga boste našli na embalaži, pa lahko malce priredite, če si želite, da bo končni izdelek nekoliko gostejši, in sicer tako, da uporabite manj mleka (živalskega ali rastlinskega), kot je predvideno. Z nekaj eksperimentiranja boste hitro odkrili za vas najustreznejše razmerje, ki poskrbi za želeno gostoto vroče čokolade. V primeru da naredite napako pri odmerjanju, pa si lahko pomagate tudi z malce koruznega škroba, ki vam bo prišel prav tudi za zgostitev številnih drugih jedi, zato ga je vsekakor dobro imeti v kuhinjski omarici. Popolna vroča čokolada vam tako nikakor ne uide!