BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Velikonočne čokoladne sladkarije

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
velikonocne cokoladne sladkarije

Velika noč je polna čokoladnih dobrot, med katere pa ne sodijo samo čokoladni zajčki in čokoladna jajčka.


Veliko noč

Velika noč je polna čokoladnih dobrot, med katere pa ne sodijo samo čokoladni zajčki in čokoladna jajčka.
Izdelovalci čokolade nas s svojimi čokoladnimi izdelki vsako leto znova presenečajo in razveseljujejo. Res je, da je za veliko noč najbolj priljubljen in popularen čokoladni velikonočni zajček, ki mu nato sledijo čokoladna jajca, a tu se zgodba še ne zaključi. Zaradi tako velikega povpraševanja po čokoladnih izdelkih so proizvajalci čokoladnih dobrot ugotovili, da gredo tudi druge čokoladne sladkarije več kot odlično v promet.

Čokoladni piškoti

Velikonočni čokoladni piškoti so po svoji priljubljenosti zagotovo takoj za čokoladnimi jajci. Izdelovalci čokolad jih delajo v različnih oblikah, velikostih in polnjenjih. Ravno zato je lahko vsak ljubitelj čokolade prepričan, da bo zagotovo našel nekaj zase. Danes so zelo poznani čokoladni piškoti v obliki velikonočnega zajčka, polnjeni s slastno čokolado in posuti z oreščki. Pogosti so tudi čokoladni piškoti v obliki račk, ovčk, jajčk ter mnogih drugih domačih živali. Najboljše pri čokoladnih piškotih pa je to, da jih lahko brez težav izdelate kar sami doma.

Čokoladni jagenjčki

Jagnje je še eden izmed simbolov, ki ponazarjajo veliko noč. Prvič je bilo omenjeno za časa Abrahama, ko mu je Bog ukazal, naj žrtvuje svojega sina. Marsikdo pa se danes, namesto priprave pravega jagenjčka, odloči za čokoladno inačico. Obstajajo različne velikosti in oblike teh čokoladnih dobrot, najpogosteje pa so izdelane iz bele čokolade. Posebej radi jih imajo otroci, saj jih čokoladni jagenjčki s svojim prisrčnim izgledom očarajo, v ustih pa se dobesedno raztopijo in pustijo božanski okus.

Darilne košare

Darilne košare ne sodijo popolnoma v to kategorijo, saj v resnici niso izdelane iz čokolade. A v sebi skrivajo veliko čokoladnih izdelkov, ki pri praznovanju velike noči nikakor ne smejo manjkati. Darilna košara ima ponavadi po dnu nastlano umetno travo, ki pričara vzdušje gnezda. V takšno gnezdo pa nato položimo čokoladna darila. Od velikosti košare je odvisno, koliko čokoladnih sladkarij bomo spravili vanjo. V tem darilu zagotovo ne smejo manjkati čokoladni zajec in čokoladna jajca. Dekoracijo lahko olepšamo s čokoladnimi piščančki in bonboni, vse skupaj pa popestrimo s simbolom velike noči – pisankami. Darilne velikonočne košare se najbolj razveselijo otroci, saj ta skriva v sebi raznovrstne sladke dobrote. Nikoli namreč ne veš, kaj se skriva pod naslednjim šopom umetne trave.

V velikonočnem času je izbor čokoladnih daril resnično pester. V tem času dajo izdelovalci čokolad kot tudi trgovci vse od sebe in kupcem ponudijo tako široko paleto čokoladnih dobrot, da je izbor včasih že skoraj nemogoč. Ob nakupu čokoladnega darila premislite, komu je namenjeno, nato pa se odločite za nakup. Zapomnite pa si, da pri darilih v tem času resnično ne morete zgrešiti. Ob veliki noči je najbolj popularno darilo čokoladni zajec, ki se ga bo razveselil vsak obdarovanec, pa naj bo star 5 ali 50 let.

Zagotovo pa bo vsakdo vesel takšnega ali drugačnega čokoladnega darila, samo da bo dano z ljubeznijo in iz srca.

 

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno