BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Veganska čokolada

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
veganska cokolada

Veganske čokolade so, tako kot tiste običajne, na voljo v številnih različicah z vsemi mogočimi dodatki.

V sodobnem svetu imamo na izbiro celo vrsto različnih življenjskih slogov, s katerimi lahko pripomoremo k bolj zdravemu življenju in boljšemu počutju nasploh. Veliko lahko za svoje telo in duha naredimo s primernimi prehranjevalnimi navadami, ki so ob redni rekreaciji najboljše zagotovilo za dolgo in zdravo življenje. Med različnimi dietami, ki so se izoblikovale kot alternative nezdravim prehranjevalnim navadam sodobne družbe, je zelo priljubljeno veganstvo, ki je zaradi nekaterih izrazitih razlogov izbira različnih profilov ljudi.

Veganska kuhinja, bogata in raznolika

V grobem gre za izogibanje hrani živalskega izvora, kar za razliko od vegetarijanstva poleg mesa vključuje tudi druga živila, pridobljena iz živali. Na prvi pogled bi se morda zdelo, da so vegani s svojimi omejitvami prikrajšani za pestro kulinarično izbiro, a temu ni tako – ne le, da je veganska kuhinja zelo raznolika in bogata, tudi sladice so božanske! Vegani uživajo v različnih sladkarijah, med katerimi najdemo seveda tudi vegansko čokolado.

Ponudba veganskih čokolad

Čokolada, kakršne smo vajeni danes, je rezultat dolge proizvodne linije, v kateri se končnemu izdelku dodaja vedno več bolj ali manj okusnih dodatkov. Največji prodajni delež čokoladnih izdelkov tako zavzemajo sladkosti, izdelane iz mlečne čokolade. Poleg tega, da so z mlekom obogatene mlečne čokolade, je ta sestavina tudi del mnogih drugih čokoladnih izdelkov. Za vegane takšne čokolade seveda ne pridejo v poštev, kot so neprimerne tudi tiste čokoladne sladkosti, ki vsebujejo dodatke iz živalskih sestavin, na primer med, jogurt, živalske maščobe in podobno. Na srečo pa je ponudba veganskih čokolad dovolj pestra, da navduši tudi zahtevnejše veganske sladkosnede.

Veganske čokolade

Veganske čokolade so, tako kot tiste običajne, na voljo v številnih različicah z vsemi mogočimi dodatki. Bistveno je le to, da ne vsebujejo sestavin živalskega izvora, predvsem mleka. Za vegane so tako primerne mnoge temne čokolade z visokim odstotkom vsebnosti kakava, ki navadno nimajo dodanega mleka. Takšne čokolade so na voljo v praktično vseh trgovinah, medtem ko bo treba za bolj posebne veganske čokolade obiskati specializirane čokoladnice. Široka ponudba veganskih čokolad je tudi na spletu, kjer lahko na virtualnih prodajnih policah najdemo čokolade brez sestavin živalskega izvora, a s kopico zanimivih in okusnih dodatkov. Ponudba je res pestra, kar dokazuje, da sladkosnedi nikoli niso prikrajšani, ne glede na to, kakšno dieto si izberejo.

Vegani torej niso prikrajšani za sladkanje z najbolj priljubljeno sladkarijo na svetu. Že v običajnih trgovinah je na voljo veliko veganskih čokolad (če izdelki niso posebej označeni kot veganski je pametno natančneje preveriti seznam sestavin), medtem ko čokoladnice in spletne prodajalne čokolade nudijo še veliko bogatejši izbor najrazličnejših sladkarij iz veganske čokolade.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno