BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Valentinova čokoladna darila zanjo in zanj

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
valentinova cokoladna darila zanjo in zanj

Valentinovo je čas, ko si zaljubljenci in vsi, ki se imajo tako ali drugače radi, na različne načine izkazujejo ljubezen, naklonjenost in se obdarujejo.

Valentinovo

Je Valentinovo tik pred vrati, vi pa ste še vedno brez idej kako oziroma s čim presenetiti vam ljubo osebo? Mi imamo odgovor za vas! Najbolj pomembno pri darilu je, da prihaja iz srca in je podarjeno z ljubeznijo. Kar pa pomeni, da darilo ne potrebuje biti veliko ali drago. Predvidevamo, da vas bo večina izbrala takšna darila, ki bodo ustrezala osebam katerim bodo namenjena. S tem mislimo na to, da bosta vrednost in vrsta darila ter njegov simboličen pomen, odvisna od vaše romantične ali prijateljske zveze.

Kakšna darila so primerna za valentinovo?

Mi vam svetujemo, da se odločite za nakup čokolade. Čokolada v kakršni koli obliki bo zagotovo pravilna izbira za vsakogar. Le paziti morate na to kakšen okus boste izbrali. V kolikor oseba, kateri bo darilo namenjeno na primer ne mara marcipana, potem se temu okusu v velikem obsegu izognite, saj lahko z neustrezno izbiro okusa še tako popolno darilo postane polomija. Sicer pa trdimo, da bi se vsak moral držati dveh načel: »Važen je namen« in pa »Podarjenemu konju se ne gleda v zobe«. Tisti, ki izbirate darilo za partnerja s katerim ste v dolgoletni zvezi, se boste najverjetneje odločili za kakšna bolj »dragocena« darila, kljub temu pa vam priporočamo, da zraven priložite še kakšno čokoladno dobroto za tisto piko na i.

Zakaj pa ne bi letos tudi tisti, ki ste v dolgoletni zvezi uvedli malce spremembe in partnerja presenetili samo s kakšno čokoladno dobroto?

Lahko izberete nekaj v trgovini ali pa še boljše, spečete kaj čokoladnega sami doma. Si samo predstavljate zadovoljstvo vas in partnerja ob odvijanju čokoladnih pregreh, vonjanju čokoladne arome in okušanju te sladke pregrehe? Ali še sploh obstaja kaj boljšega kot je čokolada? Po našem mnenju, ne. Če nimate ideje za recepte je to dandanes najmanjši problem. Samo pogooglajte npr. čokoladni recepti, čokoladne sladice, ipd. in presenečeni boste nad številom zadetkov, ki vam jih bo brskalnik ponudil. Zagotovo vas ne bo razočaral ali kakorkoli pustil na cedilu. Tisti, ki vseeno želite podariti malce bolj izvirno darilo pa lahko prav tako podarite nekaj čokoladnega kot na primer čokoladna kopel ali čokoladna masaža v dvoje. Vsebuje čokolado, oba uživata v darilu in romantiki pa še dokaj cenovno ugodno je.

Kako pa je čokolada pomembna za nekatere narode nam nakaže že samo dejstvo, da prebivalci zahodne poloble Valentinovo imenujejo tudi čokoladni dan. Podoben dan je tudi Gregorjevo, za katerega pravimo, da se ptički ženijo. Tudi na ta dan si zaljubljenci izmenjujejo darila, le v manjšem obsegu kakor za Valentinovo. Med darili pa tudi na ta dan prevladuje čokolada.

Običaji za obdarovanje po svetu

Japonska: Na Japonskem morajo ženske obdariti moške. Navada se imenuje girichoco, čokolada pa chocoreto. Moški ženske obdarujejo na dan imenovan »beli dan«. Na ta dan darujejo belo čokolado in penaste, s čokolado oblite bonbone, marshmallows.

Velika Britanija: ponekod se je ohranila tradicija, da si zaljubljenci na ta dan podarjajo dragocena darila, kot na primer, diamantne obeske in prstane. Mlada dekleta so v preteklosti tudi verjela raznim prerokbam. Najbolj znana »prerokba« je ptič, ki napove kakšnega moža bo dobila katera. Ptič, ki ga dekle vidi na ta dan, pove kakšnega moža bo dobila. Pri tem vrabec pomeni kmeta, kos duhovnika, ščinkavec bogataša, taščica mornarja, žolna pa pove, da bo ostala samska.

Amerika: Za ta dan je v Ameriki značilno, da lahko ženska zasnubi moškega.

To so najbolj znani običaji iz različnih kontinentov. Še vedno pa velja, da tudi Valentinovo ni več kar je bilo – ni več samo dan zaljubljenih ampak vse bolj postaja tudi dan trgovcev, zaradi skomercializiranosti. Svetujemo vam, da karkoli boste izbrali za sebi ljubljeno osebo to izberite z ljubeznijo. Zapomnite si, da je važen namen in ne cena! In pa seveda ČOKOLADA!

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno