BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Uganete, koliko stanejo najdražja poslovna darila na svetu?

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
uganete koliko stanejo najdrazja poslovna darila na svetu

Poslovna darila naj bi bila drobna pozornost za poslovne partnerje, toda vsi očitno niso tega mnenja, saj nekateri rekorderji izstopajo z vrtoglavimi vrednostmi.

Poslovna darila so običajno namenjena izkazu naklonjenosti in spoštovanja poslovnih partnerjev, pri čemer gre večinoma za izdelke manjših vrednosti. Toda zaradi izredno konkurenčnega okolja in želje po izstopanju tudi poslovna darila ne sodijo vedno v to kategorijo, temveč so nekatera podjetja z željo po tem, da bi na svoje stranke naredila vtis, resnično šla nekaj korakov dlje. Rekorde namreč podirajo s tem, da se njihova poslovna darila uvrščajo med najdražja na svetu. Zanimivo je, da ob vsem tem blišču želijo ostati anonimna, zato tudi prodajalci niso razkrili podatkov svojih najboljših strank.

Klasika v dragi preobleki

Ura že sicer sodi med dražja poslovna darila, zgodba pa doseže čisto nov nivo v primeru, ko se podjetje odloči podariti uro iz 18-karatnega belega zlata, obrobljeno z diamanti. Njena tržna vrednost je 53.300 dolarjev, kar jo uvršča med najprestižnejša poslovna darila, ki si jih lahko privoščijo le redki.

Poslovna darila naj bi bila drobna pozornost za poslovne partnerje, toda vsi očitno niso tega mnenja, saj nekateri rekorderji izstopajo z vrtoglavimi vrednostmi.

Eno izmed daril, ki samo po sebi ne bi bilo nič posebnega, je tudi računalniška miška, vendar se na seznam najdražjih uvršča prav posebna diamantna miška v vrednosti 24.249 dolarjev. Narejena je iz 18-karatnega belega zlata in je okrašena s kar 59 diamanti. Tako poslovno darilo zagotovo pusti brez besed, res pa je, da bi to miško verjetno malokdo mirno pustil na mizi v svoji pisarni.

Najdražja ali najbolj bizarna poslovna darila?

Nesporen rekorder po vrednosti, a hkrati tudi na vrhu seznama bizarnih poslovnih daril, je ovratnica za psa Amour. ki stane neverjetnih 3,2 milijona dolarjev. Narejena je iz 52-karatnega belega zlata in okrašena kar s 1600 diamanti. Uvrstila se je tudi na lestvico najdražjih izdelkov za kosmatince, saj so jo poimenovali tudi Bugatti med izdelki za hišne ljubljenčke. Kot poslovno darilo naj bi bila še posebej priljubljena med ruskimi milijonarji, ki pogosto tekmujejo med seboj v prestižu.

Posebno tržno nišo na področju prestižnih poslovnih daril je našlo tudi podjetje Sveid, ki v vrednosti 65.200 dolarjev po meri izdeluje odpirač, izdelan iz 18-karatnega zlata. Odlikuje ga inovativen dizajn, zaradi česar je nedvomno unikaten že na prvi pogled, opremijo pa ga tudi z napisom po meri in logotipom podjetja, vendar kljub svoji ekskluzivnosti za večino podjetij težko odtehta pregrešno visoko ceno.

Seveda so tudi poslovna darila eno izmed področjih, kjer si peščica podjetij lahko in želi privoščiti najprestižnejše ter s tem naredi vtis na poslovnega partnerja, vendar v večini poslovnega sveta še vedno štejejo druge „kvalitete“.

Je vse to res potrebno, da naredite dober vtis?

Draga poslovna darila so seveda prestiž, ki prejemniku zagotovo vzame sapo, vendar pa je mogoče odličen vtis narediti tudi na druge načine. V spletni trgovini mojacokolada.si imamo zato na voljo poslovna darila, katerih dodana vrednost je njihova osebna nota. Številne izbrane sladke pozornosti, kot so čokolade, praline in druge dobrote, lahko namreč opremite z osebnim sporočilom in vašim logotipom ter poslovnim partnerjem pokažete, da jih cenite, hkrati pa tudi sladko začinite vaše medsebojno sodelovanje, ki bo zagotovo ostalo v lepem spominu.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno