Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Švicarska čokolada

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
svicarska cokolada

Švicarska čokolada je obvezen posladek za vsakega pravega čokoholika.

Švica

Švica je v praktično vseh pogledih zelo privlačna država, ki se lahko pohvali z nekaterimi izstopajočimi posebnostmi. Poznamo švicarske sire, švicarske ure, švicarske nože … Največja pohvala, ki jo lahko država dobi, pa je visok indeks kvalitete življenja, pri čemer Švice ne prekaša nobena druga država na svetu! Kombinacija desetih različnih merilnikov kakovosti življenja kaže, da je prav Švica tista država, ki svojim državljanom v prihodnjih letih nudi najboljše pogoje za življenje. Lahko si zamislimo, da tudi na račun švicarske čokolade, ki naredi življenje v osrčju Alp še slajše! Odlična čokolada tako nadomesti pomanjkanje peščenih plaž, s katerimi se Švica res ne more pohvaliti.

Kvaliteta švicarske čokolade

O kvaliteti švicarske čokolade priča že dolga zgodovina pridelave čokolade v tej alpski državici. Ta sega vse do sedemnajstega stoletja, ko se je začela čokolada uveljavljati tudi v Evropi. Ker zgolj zgodovina še ne zagotavlja kakovosti, lahko za potrdilo izpostavimo še nekatera uspešna podjetja, ki izvirajo iz švicarske čokoladne tradicije. Na prvem mestu gre omeniti Nestlé, švicarsko podjetje, ki je danes glede na prihodke vodilno v prehrambni industriji, in poleg pridelave čokolade izdeluje še vrsto drugih mlečnih izdelkov in nekatere druge vrste hrane. Med bolj značilno čokoladnimi proizvajalci pa se nam bodo sline pocedile ob imenih, kot so Lindt, Toblerone, Frey…

Švicarski izdelki

Tudi tisti, ki se nimajo za zagrizene čokoholike, bodo prepoznali prefinjene švicarske izdelke. Kakovostno čokolado je pametno porabiti za umetelno oblikovane specialitete, ki zadovoljijo vse čute še tako hedonističnega uživalca, na srečo pa je sladke mase dovolj za vse vrste sladic. Švicarji so kot izumitelji mlečne čokolade znani po gurmanskih čokoladnih tablicah, ki so božanske že same po sebi, še bolj pa jih oplemenitijo različni dodatki. Med tablicami slovijo predvsem tiste Lindtove, ki navdušijo s sladko mlečno čokolado, na voljo pa so tudi tablice iz temne čokolade, oboje seveda v kombinaciji z vsemi priljubljenimi dodatki. Med švicarske specialitete bomo brez pomisleka uvrstili tudi praline, ki sicer niso lokalni izum, so pa čokoladni bombončki s trdo lupino in skorajda tekočo notranjostjo gotovo posebna značilnost Švice. Predvsem priljubljeni izdelki s tega področja so bombonjere, ki s pestrim izborom gurmanskih čokoladnih pralin navdušujejo vsakega sladkosneda, kot nalašč pa so tudi za darilo, osebno ali poslovno.

Švicarska čokolada je obvezen posladek za vsakega pravega čokoholika. Pokušina in primerjava različnih tradicionalnih švicarskih čokolad je lahko zanimiv dogodek za vsakogar, vsekakor pa je tudi čokolada s tako dolgo tradicijo povsem primerna za vsakodnevno sladkanje.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno