BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Ste že slišali za čokoladni kebab?

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
ste ze slisali za cokoladni kebab

Le kdo ne mara kebaba? Mesni, vegetarijanski, veganski … Za vsakogar se najde nekaj. In tudi čokoholiki pri tem nismo izjema.

Prav ste slišali, predstavljamo vam čokoladni kebab!

Kako izgleda?

Verjetno je bilo to vprašanje prvo, ki vam je padlo na pamet ob njegovi omembi. Gre za sladko različico vsem nam znanega kebaba, ki po svetu postaja vedno bolj razširjena in priljubljena. Čokoladni kebab ali čokokebab na pravi kebab spominja le po obliki, saj je v resnici v palačinko ali tortiljo zavita čokolada, ki jo kot meso nežno nastrgajo z vrtečega se stojala.

Namesto rezin svinjine, teletine, perutnine ali jagnjetine na tanke rezine narežejo belo, mlečno ali temno čokolado.

Namesto rezin svinjine, teletine, perutnine ali jagnjetine na tanke rezine narežejo belo, mlečno ali temno čokolado (ali pa kombinacijo vseh treh), zelenjavo pa nadomestijo s sadjem, sladoledom, kokosom, lešniki, mandlji ali kakšni drugi oreščki, odvisno od okusa vsakega posameznika. Omako lahko zamenjata čokoladno-lešnikov namaz ali kakšen drug sladki preliv, na koncu pa poslastico, zavito v palačinko oziroma tortiljo, odlično dopolni še nabrizgana sladka smetana.

Od kod prihaja?

O njegovem izvoru obstaja nekaj različnih pripovedi, najbolj znana pa pravi, da prihaja iz naše zahodne sosede Italije. Nek Italijan je med obiskom prijatelja v Nemčiji po tem, ko sta pojedla kebab, iskal nekaj za posladkat, pa ni našel ničesar, kar bi mu ustrezalo v tistem trenutku. Prijatelju je dejal, da bi morala obstajati takšna sladica, kot je recimo kebab – hitra in enostavna za pripravo. In porodila se je ideja o čokokebabu.

V naslednjih letih je do potankosti razvil svojo idejo, kar pa mu je vzelo kar precej časa, saj je moral ugotoviti, kako ga bo pripravil oziroma katere sestavine ter katero opremo bo potreboval za njegovo pripravo. Dandanes obstaja cela vrsta različnih variacij čokoladnih kebabov, prav tako pa se po svetu odpira vedno več prodajaln in potujočih stojnic, ki ponujajo to izjemno okusno slaščico. Tudi v Sloveniji!

Ali lahko čokoladni kebab pripravimo kar doma?

Seveda, saj njegova priprava ni tako zelo zahtevna. Je pa potrebno vzeti v obzir, da imajo v prodajalnah oziroma na stojnicah vseeno posebej prilagojeno opremo za njegovo pripravo, zato bo doma pripravljen čokoladni kebab morda nekoliko drugačen – a kljub temu nedvomno slasten!

Ponujamo vam nekaj namigov, na kaj morate biti pozorni pri njegovi pripravi:

Običajni kebabi vsebujejo mehko, a močno skorjo, ki meso in različne dodatke drži čvrsto skupaj. Enako velja tudi za čokoladni kebab – mi vam priporočamo, da opečete tortilje, ki naj bodo mehke in voljne, hkrati pa dovolj trdne, da sladke dobrote ne bodo popadale iz njih.

V običajnem mesnem kebabu se v notranjosti nahaja meso, njegova čokoladna različica pa je lahko napolnjena s še bolj slastnimi sestavinami. Te so lahko preproste, saj lahko v tortiljo zavijete le stopljeno čokolado oziroma različne vrste čokolad, lahko pa božanski čokoladni okus nadgradite še s sadjem in sladoledom, ki se še posebej priležeta v toplejših dneh.

Dodatki – nikar ne skoparite z njimi! Več dodatkov kot ima navadni kebab, tem boljši je, in enako velja tudi za čokoladnega. Čokolado in sadje ali sladoled posipajte s kokosom ali oreščki, lahko pa vanj dodate tudi čokoladne mrvice ali vaše najljubše zdrobljene piškote – tako bo hitro pripravljena sladica za nameček še hrustljava!

Ni kebaba brez dobre omake – naj bo ta pekoča čilijeva, česnova, ali pa preprosto samo kečap ali majoneza, omaka je tisto, kar daje kebabu piko na i. Priprava čokoladnega kebaba pa ponuja še veliko več možnosti: njegov okus lahko dopolnite s preprostim jagodnim, čokoladnim ali karamelnim desertnim prelivom, ali pa ga obogatite s stepeno smetano. Če ste bolj drzne narave, pa lahko dodate vsega po malem, in uživate v harmoniji sladkih okusov!

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno