BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Sladki čokoladni kozarčki

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
sladki cokoladni kozarcki

Čokoladni kozarčki niso namenjeni le ljubiteljem lepih sladic, temveč tudi vsem ekološko osveščenim.

Ste že slišali za milenijsko renesanso? Če ne poznate skupnega pomena, potem gotovo poznate vsaj pomen vsakega izraza posebej. Renesansa je prinesla humanizem in vračanje k starim, antičnim načelom, kjer sta bili pomembni tudi narava in človekovo sobivanje z njo. Kot novi milenij pa označujemo 21. stoletje, ki prinaša tako imenovane milenijce – ozaveščene mlade, ki se v svojem življenjskem slogu kljub uporabi sodobnih tehnologij trudijo vračati k naravi. Njihov življenjski slog je milenijska renesansa: trudijo se za zdravo telo, zato se obračajo k zdravi prehrani (superživila in presna živila) in gibanju (joga, tek, fitnes), hkrati pa so precej okolijsko ozaveščeni. To so ljudje, ki živijo (ali želijo živeti) v naravnih, pasivnih hišah, posegajo po organski hrani in pijejo vodo iz stekleničke za večkratno uporabo, v plastičnem kozarcu pa jo gladko zavrnejo.

Čokoladni kozarčki niso namenjeni le ljubiteljem lepih sladic, temveč tudi vsem ekološko osveščenim.

Tisti, ki po naših izdelkih posegate že dlje časa, gotovo veste, da smo s svojo filozofijo tudi mi del te milenijske renesanse. Pomagamo vam, da uživate v sladkostih, a na naraven in tudi etično sprejemljiv način. Ponujamo vam presne čokolade ter čokolade, katerih surovine izvirajo iz pravične trgovine (fair trade) in iz ekološke pridelave. Ker ponujamo živila, kjer veljajo strogi predpisi glede njihovega hranjenja, pa se žal ne moremo izogniti uporabi embalaže. Vsaj ne v celoti – čeprav se tudi tu trudimo in zato podpiramo inovativne izdelke.

Živilska industrija in obremenitve okolja

Za razliko od nekaterih vrst sadja, ki imajo svojo lupino in ga zato ni potrebno pakirati, mora biti veliko živil v posebni embalaži. Pogosto se uporablja papir (na primer za čokoladne tablice ali moko), včasih steklo in kovina, žal pa zaradi nizke cene prepogosto tudi plastika. Na rumenih zabojnikih za ločevanje odpadkov ne piše plastika, temveč odpadna embalaža – in to ni naključje: večina odpadne plastike v gospodinjstvih namreč nastane zaradi embalaže! Največ ovojev, zavojev in vrečk prinesemo domov skupaj s hrano oziroma živili. Da bi poskrbeli za njihovo varnost, namreč brez plastike ne gre.

Se kdaj vprašate, ali je mogoče uporabo plastične embalaže zmanjšati? Mi se. Zato vam ponujamo množico izdelkov, ki niso v plastični embalaži, temveč v papirnati. Kjer ne gre drugače, pa seveda računamo na vašo ozaveščenost in upamo, da skrbite za ločevanje ter s tem za možnost reciklaže.

Proč s plastičnimi kozarčki in skodelicami!

Plastika se pogosto uporablja tudi zaradi potrebe po posodi. Živilska industrija in kulinarika tudi tu iščeta nove rešitve. Ste že kdaj jedli francosko čebulno juho iz kruhove skledice? Res je, posoda je lahko tudi užitna. Tudi pri sladicah in prigrizkih! Pri sladoledarju lahko dobite sladoled v kornetu ali posodici iz vaflja, solato lahko naročite v tortilji, jagodičevje je lahko v posodici iz čokolade ali karamele. Pri nas pa vam je na voljo še nekaj: čokoladni kozarčki.

Plastični kozarčki, ki so na voljo na raznih zabavah, se lahko odlično nadomestijo. Drobni čokoladni kozarčki so primerni za likerje in aperitive, saj se čokolada in alkohol dobro skladata, prav tako pa jih lahko ponudite tudi za drobne sladice, ki so v obliki grižljajev. Enostavno jih napolnite s kremo ali malinami in smetano. Seveda pa lahko čokoladne posodice izdelate tudi sami – v vodni kopeli raztopite čokolado in jo vlijte v silikonske modelčke (priporočamo kakovostno temno čokolado, ki je bolj zdrava).

Bi radi čokoladne kozarčke ponudili tudi kot darilo? Pri nas so vam na voljo v darilnih kompletih, skupaj z izbranimi likerjiMilenijska renesansa, ki skrbi za zdravje človeka in narave nam je pisana na kožo. Z našimi izdelki lahko poskrbite za zdravje svojega telesa, razvajate svojo dušo, hkrati pa ste skrbni do narave – in to na izjemno slasten način!

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno