BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Sladka istra 2015 - sladko, slajše, najslajše

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
sladka istra 2015 - sladko slajse najslajse

Lično in kreativno okrašene stojnice, polne sladic in sladkih izdelkov bodo tudi konec letošnjega septembra postale kulisa našega mesta. V Koper namreč prihaja Sladka Istra 2015.

Lično in kreativno okrašene stojnice, polne sladic in sladkih izdelkov bodo tudi konec letošnjega septembra postale kulisa našega mesta. V Koper namreč prihaja Sladka Istra 2015.

Sladka Istra

Sladka Istra je tradicionalna prireditev, ki bo letos že sedmo leto zapored popestrila dogajanje v starem mestnem jedru Kopra. Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov vsakič znova privabi v Koper sladokusce in radovedneže z vsega sveta. Na več kot 150 stojnicah lahko obiskovalci okusijo več kot 300 različnih sladkih izdelkov, posladkajo se lahko tako s tipičnimi sladicami, ki so značilne za Istro, kot tudi tistimi, s katerimi se sladkajo v drugih regijah Slovenije in sveta. Med čokoladnimi ploščicami, pralineji, poticami, tortami, hroštoli, miškami in številnimi sadnimi košaricami bo prav gotovo vsak našel nekaj zase. Ljubiteljem vin pa bodo vinarji postregli z različnimi vrstami sladkih vin in likerjev.

Ponudba

Poleg bogate in pisane ponudbe na stojnicah, bo letošnja Sladka Istra ponudila tudi pester spremljevalni program. Obiskovalci bodo lahko izbirali med vodenimi vinskimi degustacijami, kuharskimi in slaščičarskimi šovi, nastopi lokalnih kulturnih društev, umetniško tržnico ter predstavami in delavnicami za najmlajše. Letos se bodo obiskovalci zabavali tudi ob tekmovanju v peki palačink, morda pa se bo za ta izziv odločila tudi katera izmed znanih osebnosti.

Sobotno dogajanje bo dodatno obogatil Dnevnikov humanitarni tek, ko se bodo zbirala sredstva za družine z otroki s posebnimi potrebami. Pestro bo tudi dogajanje na morju, saj bodo Koprski zaliv zasedle jadrnice, ki se bodo v okviru regate Burin Yachting Club potegovale za pokal Slovenije. Nič manj živahno ne bo niti zvečer. Na Titovem trgu bo namreč nastopil priznani primorski glasbenik Tulio Furlanič, ki bo skupaj z gosti obeležil svojih 50 let glasbenega ustvarjanja.

Nedelja bo nekoliko bolj umirjena, vendar kljub temu zelo zanimiva. Čez dan bodo na Semedelski cesti v okviru 7. slikarskega ex-tempora in odprtega ateljeja ustvarjali slikarji in predstavljali svoja dela. Zvečer pa bo na Mandraču ob dobri glasbi podelitev nagrad zmagovalcem sladkih natečajev Sladke Istre in slikarskega ex-tempora Sladke Istre 2015.

Zadnji poletni vikend bo torej na Obali zelo pester in kot nalašč primeren za izlet. Se vidimo 19. in 20. septembra v Kopru!

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno