Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Roza čokolada Ruby in vse, kar morate vedeti o njej

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
roza cokolada ruby in vse kar morate vedeti o njej

Če je v tebi vsaj malo pravega čokoholika, si zagotovo že slišal za rožnato čokolado Ruby, revolucionarno odkritje minule jeseni.

Si se tudi ti že vprašal, ali je ta čokolada zaradi neznačilne roza barve umetna? Mi imamo odgovor na to vprašanje.

Zakaj je čokolada Ruby roza barve?

Vsi ljubitelji čokolade smo lani septembra zastrigli z ušesi kot že dolgo ne. Največji proizvajalec čokolade nasvetu, Barry Callebaut, je javnosti predstavil popolnoma novo čokolado, ki ni izjemno odkritje le z vidika okusa pač pa tudi barve. Verjameš ali ne, roza čokolada Ruby ne vsebuje umetnih barvil ali jagodičevja, kot menijo nekateri. Čudovito rožnato barvo ji daje posebna sorta kakavovih zrn, ki rastejo v Ekvadorju, Braziliji in na Slonokoščeni obali in vsebujejo rožnat pigment.

Njeno odkritje je plod dolgoletnega raziskovanja

Čokolado Ruby so po 13 letih preizkušanj prvič predstavili lani septembra v Šanghaju. Svetu jo je predstavil švicarski velikan Nestlé, in sicer prvič po 80 letih od odkritja bele čokolade. Slednja je pravzaprav derivat, saj ne vsebuje kakavove mase, zato po mnenju poznavalcev ni čokolada v pravem pomenu besede. V nasprotju z belo naj bi bila Ruby po mnenju poznavalcev prava čokolada in ne derivat.

Kaj pa okus?

Ne le, da roza čokolada Ruby izgleda popolnoma drugače od doslej znanih vrst čokolad – ima tudi popolnoma drugačen okus. Kot pravijo srečneži, ki so jo že imeli priložnost poizkusiti, naj bi imela prav poseben okus – ta ni ne grenak ne mlečen ali sladek, ampak se med sabo prepletata nekoliko kremast ter hkrati saden in kiselkast okus po jagodičevju. Ni tako sladka kot mlečna čokolada, a tudi ni tako trpkega okusa kot na primer temna čokolada. 

Rožnata vroča čokolada

Prav si prebral, iz Ruby čokolade so na Japonskem letos februarja okrog valentinovega ponujali tudi vročo čokolado. Naredili so jo iz mešanice Ruby čokolade in malinovega pireja, kar je napitku dalo kiselkasto-sladek sadni okus. Čokoholiki, ki so jo imeli priložnost preizkusiti, so nedvomno prišli na svoj račun, saj so k vroči čokoladi priložili še posebno tablico čokolade Kit Kat Ruby, ki je še okrepila okus te vroče poslastice. Ta se od običajne vroče čokolade razlikuje po tem, da običajen čokoladni okus nadgradi še blag, kremni okus po jagodah.

Vesela novica za ljubitelje čokolade po Evropi

Čokolado so doslej imeli možnost preizkusiti na Japonskem in v Južni Koreji, proizvajalci obljubljajo, da bo kmalu na voljo po vsem svetu. Letošnji april bo za vse, ki že težko pričakujejo Ruby čokolado, pomemben mejnik. Pridelovati jo bodo pričeli kje drugje kot v Belgiji! Ne pravijo ji kar zaman prestolnica čokolade; Belgija naj bi bila prva država, ki je v prejšnjem stoletju izvozila več čokolade kot je je uvozila.

Kar pa nas sploh ne preseneča; le kdo bi se lahko uprl izvrstnim belgijskim pralinejem in drugim čokoladnim dobrotam? Le nekaj mesecev po odkritju tega rožnatega čudeža ga bodo tako imeli možnost preizkusiti prav belgijski kuharski mojstri. Ti bodo lahko enih izmed prvih, ki bodo lahko eksperimentirali s to čokolado in preizkušali, kako se obnese v kuhinji. Držimo pesti, da jo bomo lahko kmalu poskusili tudi mi!

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno