BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Robidov liker in njegova uporaba v koktajlih za vse letne čase

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
robidov liker in njegova uporaba v koktajlih za vse letne case

Robidov liker je lahko izjemno okusna samostojna pijača, uporabite pa ga lahko tudi za ustvarjanje zanimivih koktajlov, primernih za vse dni v letu.

Sladko-kiselkast okus robid, dopolnjen s kakovostnim žganjem, ki poskrbi za trajnost in za rahel pridih ostrine, je zagotovo izjemno posrečena kombinacija, saj so nad robidovim likerjem pogosto navdušeni tudi tisti, ki niso pretirani ljubitelji žganih pijač.

Robidov liker si lahko privoščite kot samostojno pijačo, zelo dobro pa se obnese tudi v družbi s številnimi drugimi sestavinami, zato je praktično nepogrešljiv pri ustvarjanju zanimivih koktajlov, uporabite pa ga lahko tudi pri pripravi različnih sladic. Tokrat smo za vas zbrali nekaj preverjenih receptov za koktajle, ki vključujejo robidov liker, seveda pa lahko tudi sami malce eksperimentirate in odkrivate okusne kombinacije … Priporočamo vam, da pri pripravi uporabljate poseben mešalnik za pripravo koktajlov, saj se bodo tako sestavine bolje povezale, posledično pa bo okusnejši tudi končni rezultat.

1. Osvežitev za poletne dni

Za ta izjemno osvežilen koktajl, ki je kot nalašč za vroče poletne dni in za dogodivščin polne poletne večere, boste potrebovali vodko, breskovo žganje, pomarančni sok, mešanico sladkorja in limonovega soka ter seveda robidov liker. Uporabljene sestavine naj bodo v enakem razmerju. Najprej zmešajte prve štiri sestavine, ki ste jim dodali nekaj ledu. Pripravljeno mešanico nalijte v primerne kozarce, jo prelijte z robidovim likerjem in po želji okrasite, preden postrežete.

2. Jesenska pravljica

Banane, rum in robide ustvarjajo kombinacijo barv in okusov, ki vas bo popeljala v nekoliko hladnejše mesece. Med opazovanjem jesenskih sončnih zahodov se lahko namreč uspešno pogrejete s koktajlom, za katerega boste potrebovali rum (0,25 dl), robidov liker (0,1 dl), bananin liker (0,1 dl) in pomarančni sok (1 dl). Vse sestavine zmešajte in se nato prepustite uživanju v pravi (jesenski) eksploziji okusov …

3. Zimska klasika

Robidov liker se izjemno prileže tudi v hladnih zimskih mesecih. Romantične večere pred kaminom ali decembrska druženja s prijatelji si lahko popestrite z navidezno enostavnim koktajlom, ki pa ga zaznamuje prefinjen in nadčasovni okus – okus večne elegance … Za ta zimski koktajl boste potrebovali le dve sestavini, in sicer robidov liker ter vodko (v razmerju 1 : 2). Prednost te pijače je, da se okusa po eni strani povežeta, obenem pa še vedno ohranita nekaj samostojnosti, zato poskrbite, da boste izbrali le najboljše sestavine. Ravno zaradi preprostosti je to pijača, ki ne dopušča »goljufanja«.

4. Pomladno razkošje

Pomlad je obdobje prebujanja narave, brstenja, cvetenja, mešanja barv, vonjev, zvokov. Obdobje upanja in obdobje ljubezni. Čas, ki je poln novih, vznemirljivih priložnosti. Se sprašujete, kako ustvariti pijačo, ki bi uspešno zajela vsa ta razpoloženja? Naš predlog je koktajl, za katerega boste potrebovali malce več sestavin, vendar se vam bo dodatni trud vsekakor obrestoval v obliki omamnega bogastva okusov, značilnega za ta koktajl. Pripravite jabolčni sok, po možnosti sveže iztisnjen, jabolčni liker, jogurt in robidov liker. Razmerje med temi sestavinami naj bo enako, potrebovali pa boste še vodko (v razmerju 4 : 1). Vse naštete sestavine zmešajte, koktajl pa na koncu okrasite z jabolki in robidami. Zagotovo se boste strinjali, da je razkošje tega koktajla več kot primerna dobrodošlica pomladi in vsemu, kar ta letni čas simbolizira.

5. Jagodičevje na kubik – poslastica za vse letne čase

Spadate med ljubitelje jagodičevja in vam zgolj robide niso dovolj? V tem primeru bo naš zadnji koktajl zagotovo vaša priljubljena izbira, ne glede na letni čas. Zanj boste potrebovali malinov liker in brusnični sok v razmerju 1 : 2 ter malce robidovega likerja. Sestavinam dodajte kocke ledu in jih dobro premešajte, nato pa prelijte v ohlajene kozarce za koktajle ter se počasi predajte (trojnemu) užitku…

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno