BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Recept za čokoladne kokice in njegove različice

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
recept za cokoladne kokice in njegove razlicice

Kokice so okusen prigrizek, ki omogoča hitro in enostavno pripravo. Tokrat vam predstavljamo kokice malce drugače, in sicer čokoladne kokice.

Kokice, ki danes prestavljajo praktično nepogrešljiv prigrizek ob ogledu filmov, imajo za sabo večstoletno zgodovino. Določeni dokazi govorijo celo v prid tezi, da so bile kokice na območju današnjega Peruja poznane že leta 4700 pred našim štetjem. Pred izumom štedilnikov so kokice pripravljali kar s pomočjo razgretega peska, kasneje pa so prav kokice pomembno vplivale na zamisel za mikrovalovno pečico.

Zaradi visoke vsebnosti vlaknin, po drugi strani pa nizke vsebnosti maščob so kokice tudi zdrav prigrizek, ki vsebuje zgolj 31 kalorij na skodelico. Paziti morate le, da jih pripravite na čim manj maščobe in da ne pretiravate s soljenjem. Če se želite v celoti izogniti uporabi olja, lahko kokice spečete na nekaj žlicah soli, ki se ne bo vsrkala vanje in jo boste lahko na koncu enostavno odstranili.

Namesto običajne priprave tega nadvse priljubljenega, obenem pa tudi »poskočnega« prigrizka (koruzo lahko namreč med pripravo ponese celo do enega metra visoko) vam priporočamo, da naslednjič preizkusite malce bolj ekstravagantno različico … Za vas smo namreč zbrali nekaj receptov za čokoladne kokice, ki bodo zagotovo še posebej navdušile vaše najmlajše družinske člane.

Recept za klasične čokoladne kokice 

SESTAVINE:
• 2 do 3 žlice olja
• 150 gramov koruze za kokice
• 100 gramov jedilne čokolade
• 30 gramov masla
• zavitek vaniljevega sladkorja

PRIPRAVA:
Kokice pripravite kot običajno, nato jih stresite v skledo in počakajte, da se ohladijo. Čokolado raztopite nad paro ter ji dodajte maslo in vaniljev sladkor. Mešanico malce ohladite, nato pa vanjo s pomočjo žlice pomakajte kokice. Dobro odcejene kokice polagajte na papir za peko, kjer jih pustite, da se povsem ohladijo oziroma da se čokolada strdi.

Recept za čokoladne kokice iz pečice

čokoladne kokiceSESTAVINE:
• večja skleda pripravljenih kokic
• ¾ skodelice sladkorja
• ¼ skodelice koruznega sirupa
• ¼ skodelice kakava v prahu
• ½ skodelice masla
• čajna žlička vanilje v prahu

PRIPRAVA:
Pečico segrejte na 120 °C in namastite pekač, primerne velikosti. V ponvi zmešajte sladkor, koruzni sirup, kakav in maslo. Segrevajte pri srednje močnem ognju, dokler ne pride do vrenja. Pustite vreti približno 2 minuti in vmes mešajte, da se mešanica ne prismodi. Odstavite z ognja, masi dodajte vaniljo in jo nato prelijte čez kokice, ki jih premestite v pekač. Pecite 30 minut v predhodno ogreti pečici in med peko večkrat premešajte.

Recept za čokoladno-karamelne kokice

SESTAVINE:
• kokice, pripravljene iz ene skodelice koruze
• skodelica + 2 žlici sladkorja
• skodelica + 2 žlici koruznega sirupa
• ¼ skodelice vode
• 450 gramov raztopljene temne čokolade

PRIPRAVA:
Za pripravo karamele stresite v večjo ponev sladkor ter mu dodajte koruzni sirup in vodo. Počasi segrevajte do zlato rjave barve. Primešajte kokice ter jih počasi obračajte s pomočjo lesene kuhalnice, da enakomerno razporedite karamelo. Kokice, oblite s karamelo, stresite na papir za peko in pustite, da se ohladijo, nato pa jih premestite v skledo in jih enakomerno prelijte s stopljeno čokolado (po želji lahko uporabite tudi mlečno ali belo čokolado). Ponovno jih premestite na papir za peko in počakajte, da se ohladijo.

Recept za čokoladne kokice z belo čokolado in arašidovim maslom

SESTAVINE:
• kokice, pripravljene iz pol skodelice koruze
• skodelica arašidovega masla
• ¼ skodelice medu
• ¼ skodelice agavinega sirupa
• ¼ čajne žličke soli
• 100 gramov stopljene bele čokolade

PRIPRAVA:
V ponvi zmešajte arašidovo maslo, med in agavin sirup. Segrevajte med stalnim mešanjem, da se sestavine dobro povežejo in dobite tekočo maso, ki jo prelijte po predhodno pripravljenih kokicah. Pazite, da bodo enakomerno oblite. Kokice premestite na papir za peko in jih pokapljajte s stopljeno belo čokolado. Počakajte, da se ohladijo. Tako pripravljene kokice je najbolje porabiti, dokler so še sveže, nekaj dni pa jih lahko po potrebi shranjujete tudi v nepredušno zaprti posodi.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno