Presne in neobdelane čokolade. Sestavine se obdelujejo na največ 45 stopinjah celzija (s tem se v sestavinah ohranijo vse hranljive snovi).
Ne uporabljamo rafiniranega sladkorja ali sladkorja iz sladkorne pese. Kot naravno sladilo je vedno uporabljen zgolj kokosov sladkor, ki ima nižji glikemični indeks od belega sladkorja. Dobra novica za diabetike!
Veganske in brezglutenske. Dobra odločitev za vaše telo.
Vse sestavine so 100% organske (pridobljen tudi SOIL certifikat), kar pomeni, da v čokoladi ni uporabljenih nobenih pesticidov ali kemikalij.
Pristne, enostavne in naravne visoko kvalitetne sestavine. Etično pridelane.
Uporaba čim manj embalaže, ki jo je mogoče 100% reciklirati.
Večina ostalih komercialnih čokolad
Pogostokrat obdelane na 130+ stopinjah celzija, kar povzroči uničenje encimov in ostalih hranljivih snovi.
Polne rafiniranega belega sladkorja. Visoka vsebnost glikemičnega indeksa sestavin dokazano zvišuje raven sladkorja v krvi in slabo vpliva na dolgotrajno počutje.
Dodane mlečne sestavine. Lahko vsebujejo gluten.
Dodane različne sintetično pridelane sestavine (pogostokrat kar v laboratorijih, brez stika s soncem).
Pogostokrat so uporabljeni poceni umetni ojačevalci okusov ter hidrogenizirana olja.
Uporabljena plastika, ki se ne reciklira.
Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.
Rumenjakom dodamo vaniljevo pasto, sladkor v prahu, jedilni škrob in rum. Prilijemo še 50 ml mleka in z metlico mešamo, da dobimo gladko maso brez grudic.
Preostalo mleko damo v kozico in ga segrevamo do vrelišča.
Eno zajemalko vrelega mleka pomešamo z jajčno maso, nato pa jajčno maso med mešanjem z metlico počasi prilivamo k vrelemu mleku.
Nastalo kremo ob stalnem mešanju na srednje močnem ognju kuhamo še od 5 do 7 minut, da se zgosti.
V kremo vmešamo še grobo kokosovo moko. Količino prilagodimo svojemu okusu.
Kozico s kremo odstavimo z ognja. S prozorno živilsko folijo jo pokrijemo tik do kreme, da se na njej ne naredi skorjica.
Za približno 5 ur jo postavimo v hladilnik, da se popolnoma ohladi in strdi.
Ohlajeno stepemo z električnim ročnim mešalnikom v gladko kremo, nato vanjo z lopatko narahlo umešamo še stepeno sladko smetano. Količino prilagodimo glede na to, kako kompaktno kremo želimo.
Na dno kozarčkov nadrobimo biskvit ali piškote ter po vrh nabrizgamo kremo. Raffaello v kozarcu okrasimo s kokosom in raffaello kroglico.
Pečico segrejemo na 180°C. Graham piškote in mandlje zmešamo v drobtine. Presujemo v srednje veliko skledo in zmešamo sladkor in stopljeno maslo, dokler se ne povežeta. Močno pritisnemo na dno in navzgor ob straneh pekača za pite. Predhodno pečemo 8 minut. Pečico pustimo vključeno.
Pripravimo nadev: sladkano kondenzirano mleko, limonin sok in rumenjake stepemo. Pripravljeno limonio kremo vlijemo v toplo piškotno skorjo.
Pito pečemo med 18-21 minut ali dokler se le *rahlo* ne zamaja v sredini. Odstranimo iz pečice in pustimo, da se popolnoma ohladi na rešetki. Ko se ohladi, pokrijemo in še vsaj za eno ohlajamo v hladilniku. Okrasimo po želji.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.