BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Rajhenburški dan čokolade in likerjev 2016

  • Čas branja Čas branja: 1 minuta
rajhenburski dan cokolade in likerjev 2016

Dogodek se bo odvijal na grajskem dvorišču ter v kletnih in pritličnih prostorih gradu Rajhenburg.

Kaj?

Rajhenburški dan čokolade in likerjev 2016

Kje?

Grad Rajhenburg 

Kdaj?

Nedelja 6. november 2016, 10.00–18.00

V Kulturnem domu Krško, enota Grad Rajhenburg, bo letos drugič organiziran Rajhenburški dan čokolade in likerjev. Dogodek, ki je bil lansko leto zelo odmeven, je programsko zasnovan na izjemno bogati dediščini, ki so jo Brestanici, Posavju in celotnemu slovenskemu prostoru zapustili menihi trapisti.

Grad Rajhenburg je po zadnji prenovi v letih 2010–2012 dobil izjemno privlačno podobo, ki jo dopolnjujemo tako z muzejskimi razstavami in programi kot tudi glasbenimi, gledališkimi in filmskimi predstavami. Med pomembnimi vsebinami je tudi muzejska predstavitev življenja in dela menihov trapistov, ki so delovali na gradu med leti 1881 in 1947. Starejši domačini še danes pomnijo izvrstno čokolado, likerje in sir trapist iz njihove proizvodnje. Rajhenburški trapisti so bili prvi industrijski proizvajalci čokolade na Slovenskem. Proizvajali so jo pod blagovno znamko Imperial, ki jim jo je podelil sam avstrijski cesar Franc Jožef I. Bili so cesarski dobavitelji tako čokolade kot likerjev, kar je bilo največje priznanje za kvaliteto njihovih izdelkov. V njihovi proizvodnji so bili zelo cenjeni in prodajani tudi likerji. Izdelovali so Cacao liker iz kakava, Grande in Trapistin liker pa iz zdravilnih zelišč. Njihovi proizvodi so bili na prodajnih policah po vsej Evropi.

K njegovi prepoznavnosti bodo svoj kamenček dodali tudi razstavljavci z bogato ponudbo čokoladnih izdelkov in likerjev.

Dogodek se bo odvijal na grajskem dvorišču ter v kletnih in pritličnih prostorih gradu Rajhenburg. Zamišljen je kot preplet strokovnih predavanj, predstavitev, pokušin ter prodaje proizvodov s področja čokolad in likerjev. Dogajanje bodo dodatno popestrile različne delavnice namenjen vsem generacijam.

Grad Rajhenburg je izjemen kulturno-zgodovinski spomenik. K njegovi prepoznavnosti bodo svoj kamenček dodali tudi razstavljavci z bogato ponudbo čokoladnih izdelkov in likerjev. Želja je, da prostor, ki je v začetku 20. stoletja v Evropo pošiljal eno najboljših čokolad, ponovno zaživi z vonji in okusi izvrstnih čokolad in likerjev.

Prijazno vabljeni!

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno