BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Pet nenavadnih, a koristnih nasvetov za peko

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
pet nenavadnih a koristnih nasvetov za peko

Vsak od nas zagotovo pozna vsaj slaščičarski trik ali dva. A zagotovo bo v tem članku zapisan tudi kakšen, ki ga zagotovo ne najdemo v nobeni kuharski knjigi. Zbrali smo pet nenavadnih slaščičarskih trikov, ki zagotovo pomagajo.

Vsak od nas zagotovo pozna vsaj slaščičarski trik ali dva. A zagotovo bo v tem članku zapisan tudi kakšen, ki ga zagotovo ne najdemo v nobeni kuharski knjigi. Zbrali smo pet nenavadnih slaščičarskih trikov, ki zagotovo pomagajo.

Nekaj od njih je zagotovo rahko drugačnih in nevsakdanjih, a kljub temu pomagajo.

1. Na vsako plast biskvita položimo rezino pšečničnega kruha

Po peki biskvita ali biskvitov za torto, na vsako pečeno plast položite rezino pšeničnega kruha. Rezina pšeničnega kruha poskrbi, da plasti za torto ostanejo  sočne, kruh bo postal trd kot kamen. Sliši se precej čudno, a le kdo ne obožuje sočnih plast torte, ki jih dobi v zameno?

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

2. Cheesecake naj bo popoln!

Nadeva za cheesecake niti ne vlijemo na sredino pekača. Počasi ga nalivamo eno stran in pustimo, da se "naravno" razlije. Tako bomo dobili cheesecake brez razpok. Ko nadev vlijemo na sredino in to naredimo nahitro, povzročimo pritisk na točno določeno točko, kar pa lahko pusti razpoko. Če pa nadev dodamo na stran in pustimo, da se po pekaču razlije samostojno, bo to ustvarilo enakomerno plast.

3. Presuha torta?

Tudi to lahko rešimo. Preprost sirup lahko presuho torto spremeni v sočno torto. Ko je biskvit za torto pečen in ohlajen, pripravimo preprost sirup. Pripravimo ga s polovico skodelice vode in polovico skodelice sladkorja. Pustimo, da voda pomešana s sladkorje rahlo zavre, nato pa pustimo, da se popolnoma ohladi. Vse, kar moramo storiti, je, da sladkorno raztopino s čopičem namažemo na biskvit pripravljen za torto.

4. Glazura, ki ima sijaj?

Ja, tudi naša glazura za torto bo dobila sijaj. Da bo naša glazura za torto dobila sijaj, lahko zunanjost torte (tik pred serviranjem) uporabimo na srednjem segrevanju s sušilcem za lase. Da, deluje! Fen držite približno za polovico razdalje stran od torte.

5. Pečeni mafini, a brez "klobučka"?

Vse, kar moramo storiti je, da nekoliko znižamo temperaturo peke in povečamo maso v papirnatih modelih in mafine pečemo še malo dlje. Na primer, če so se kolački pekli pri 180°C 22 minut, z 2/3 polnimi podlogami, v tem primeru mafine pečemo pri 160°C 25 minut, s 3/4 polnimi modelčki za mafine.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno