Uspešna čokoladnica danes razveseljuje tudi druge ljudi s svojimi prekmurskimi dobrotami iz čokolade. Jasmina iz čokoladnice Passero pravi, da je njen mož Tomaž podjeten partner, ki je poskrbel, da je njuna ljubezenska zgodba prerasla v resno poslovno vizijo podeželske čokoladnice. Dvoril ji je na prav izviren način, s čokoladnimi pralineji, ki jih je sam izdelal. In ker sta bila oba doma v živilski stroki, so se tudi njune čokoladne zamisli hitro razcvetele. V čokoladnici delata oba, nove okuse pa iščeta predvsem v prekmurskem okolju, tradiciji in menjavanju letnih časov.
Kombinacije čokoladnih dobrot in dodatkov
Zakonca se pri poigravanju z novimi okusi ne ustavita pri standardnih kombinacijah čokolade in klasičnih dodatkov (npr. lešnikov, rozin), ampak drzno posežeta dlje, v samo prekmursko kulinarično tradicijo, ki jo čokoladnim gurmanom ponudita v kombinaciji s čokolado. Ene njunih prvih čokoladnih dobrot – čokoladne pralineje, ki jim pravita kar »čokoladne preobleke domačih okusov« in jih ponujata v zbirki Čokoladne radosti Prekmurja, zlijeta v čokoladne bonbone skupaj z bezgom, bučnim oljem, gibanico, tramincem in jurko. »Okusi Prekmurja« v kombinaciji s čokolado so na voljo posamično, za tiste bolj drzne, pa tudi kot mešanica vseh. Da so te čokoladne dobrote tudi primerno darilo pa sta poskrbela z ličnim pakiranjem v majhne priročne škatle, na katerih je narisan njihov zaščitni znak – vrabček (kar pomeni njihov priimek v italijanščini), katerega perut je v obliki lipovega lista in ima simbolni pomen za Slovence.
Njuno poigravanje s čokoladnimi okusi pa ni ostalo le pri izdelovanju pralinejev.
Pri ustvarjanju čokoladnih tablic po navdihu, pravita, da sta rada črpala navdih iz običajnih vsakodnevnih stvari. Navdušuje ju že oreh, ki ga pobereš pod drevesom, ali pa semena, ki se jima nasmehnejo, ko razpolovita bučo. Pri iskanju idej za nove čokoladne okuse se rada prepuščata igrivosti, pri tem pa ju podeželje in tradicija ne omejujeta, ampak ju doživljata kot navdihujoči vrednoti. Te ročno narejene čokolade so iz temne čokolade, s 70 odstotki kakavovih delov, ter so izdelane iz domišljije z orehi, semeni buč in konopljinim semenom. Ponudba te zanimive podeželske čokoladnice pa vsebuje tudi neobičajne čokoladne izdelke, kot so npr. čokoladne hruške na pecljih. Idejo za njih sta dobila iz zgodbe o pomenu suhih hrušk v času preden smo poznali sladkor. Sama se rada pohvalita, da te lepe in navdihujoče zgodbe oblikujeta tako, da postanejo hkrati tudi okusne.
Kot se posestvo Passero predstavi na svoji uradni Facebook strani sebe poimenujejo takole: "Posestvo Passero, očarljiva zmes udobnega počitnikovanja, domačnosti in kulinarike. Dobro izhodišče za odkrivanje Prekmurja." Mi pa odkrivamo, da je Passero več kot to. Passero obsega:
Počitniška domačija Passero
Privoščite si udobne in sproščene počitnice na vasi. Dva apartmaja vas bosta čakala, da se vrnete s potepanj s kolesi po čarni pokrajini, s plavanja v bližnjih toplicah, raziskovanj kulturnih in naravnih znamenitosti ali nemara kar s kmečkih opravil. Užitki Prekmurja so različni. Dober dan na vasi!
Mala trgovina Passero
Pa tako veliko dobrot! Več vrst vina in žganja, naravni sokovi, prekmurska šunka in druge suhe mesninepaštete in namazi, bučno olje, začimbe, marmelade, med ... domače in zdravo. Obložite svojo mizo z dobrotami Passero ali pa jih zložite v darilni zabojček in jih delite s prijatelji. Vabljeni na pokušino!
Vinotoč Passero
Priznani gurmanski kotiček za razvajanje po domače. Poskusite izvirne retaše, zlevanko in posolanko, domač kruh, mesnine in namaze, naša nagrajena vina in prekmursko gibanico. Razglejte se po dobri jedači in pijači. Z razgledom na ravnico. Odprti smo ob vikendih ali po dogovoru. Dobrodošli za mizo!