BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Panna cotta recepti

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
panna cotta recepti

Panna cotta je sladica, ki v italijanščini pomeni "kuhana smetana". Sama priprava sicer sploh ne bi bila zahtevna, če le-ta ne bi vsebovala želatine. Želatina je sestavina, ki lahko ob nepravilni uporabi poskrbi za pravo slaščičarsko nočno moro. A, če upoštevamo nasvete, se sama priprava spremeni v pravo zabavo. 


  • Pred samim dodajanjem se prepričamo, da je želatina res dobro raztopljena.
  • Izognemo se dodajanju sadja z visoko vsebnostjo bromelaina (Bromelain je encim, ki ga najdemo v določenem sadju, vključno z ananasom in kivijem.).
  • Pazimo na količino maščob.
  • "Kuhamo, ne zavremo"; to naj bo glavno pravilo pri pripravi panna cotte.


Še več nasvetov, da bo priprava panna cotte zagotovo uspela, čaka tukaj.


Ko pa so osnove priprave sladice kot je panna cotta, osvojene pa je čas, da se začnemo igrati z okusi. Okus same panna cote spominja na kuhano sladko smetano ali drugače, okus je pust. Kot bi jedel sladko smetano zmešano s sladkorjem in želatino. Zato ji je potrebno dodati nekaj dodatnih okus. Pust okus je sicer tudi prednost, saj to pomeni, da lahko okus prelivov prilagajamo našemu okusu oziroma okusu naših gostov.

1. Panna cotta z jogurtom, marelicami in medom


Panna cotta
je med drugim tudi sladica, ki jo lahko pripravimo kadarkoli. Ni vezana na letni čas. Poleg smetane, lahko pri pripravi panna cotte glavno vlogo igra vanilija. Vanilijo lahko k panna cotti dodamo v obliki vanilijeve paste ali pa postrgamo vanilijev strok in dodamo čista vanilijeva semena. Pred vami je recept za panna cotto z jogurtom, sladko smetano, marelicami in medom. V recept smo dodali še malo suhega belega vina. Če so okusi razdražili tvoje brbončice, recept čaka tukaj.

2. Panna cotta s pasijonko


Dokaj pust okus kuhane sladke smetane popestri
 BAM preliv pasijonka. Gre za izredno aromatičen sadež prijetno kiselkastega okusa in se kot tak odlično poveže s sladicami z nežno in sladko strukturo. BAM nasvet: Ni se treba bati besede "želatina". Samo zato, ker je morda neznano, ne pomeni, da je zapleteno – in v resnici ni. Dodajanje želatine v vročo zmes je korak, ki aktivira topljenje želatine. Preden jo dodate v zmes se prepričajte, da se je popolnoma raztopila, torej mora biti gladka, brez grudic. Nato panna cotto ohlajajte še vsaj 4 ure in uspeh je zagotovljen. Recept s podrobnimi navodili pa čaka tukaj.ž


3. Panna cotta v kozarcu, zakaj pa ne?


Pred vami je najboljši klasični recept za panna cotto, kar jih poznam! Kljub gosti strukturi, ki jo ustvari sladka smetana, bo panna cotta popolna in lahka, ne presladka sladica, ki si jo brez težave privoščimo po 'močnem' obroku. Če želimo narediti še lažjo panna cotto, lahko del sladke smetane za stepanje zamenjamo z mlekom. Tokrat jo namesto na krožniku ali posodici postrežemo kar v kozarcu. Recept čaka tukaj.


4. Panna cotta s toffee omako


Panna cotta
v tem receptu je oblita s toffe prelivom. Ob samem poimenovanju kremnega toffe preliva nastane kar malo zmede, saj se pravilno napiše toffee, a velikokrat vidimo izraz toffe, zato bomo v tem receptu uporabili izraz toffe, ki je vsem dobro poznan. BAM preliv toffe karamela je pripravljen s kakavovim maslom, ki poskrbi za bogat okus in kremno strukturo. Poln okus preliva toffe karamela, ki spominja na okus Snickers čokoladic, doda okus polnilu za torte, brez težav ga lahko uporabite za popestritev panna cotte. Recept čaka tukaj.


5. Panna cotta z BAM prelivom jagoda


Zadnji, a to ne pomeni, da namanj pomemben recept, pa je klasika: panna cotta z jagodami. Panna cotta
z vanilijo in BAM prelivom jagoda je popolna sladica, s katero lahko navadušite ne glede na letni čas. Priprava panna cotte z jagodnim prelivom je popolnoma enostavna, lahko pa jo pripravimo tudi vnaprej. Recept, ki ga najdete tukaj, je primeren za dve panna cotti. Za serviranje lahko uporabite katerokoli posodico, ki jo imate pri roki.


Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-3,27 €
Skupaj:
29,42 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno