Naroči sestavine z 10% popustom:
Vrhunski BAM izdelki za peko.

Panna cotta je sladica, ki v italijanščini pomeni "kuhana smetana". Sama priprava sicer sploh ne bi bila zahtevna, če le-ta ne bi vsebovala želatine. Želatina je sestavina, ki lahko ob nepravilni uporabi poskrbi za pravo slaščičarsko nočno moro. A, če upoštevamo nasvete, se sama priprava spremeni v pravo zabavo.
Še več nasvetov, da bo priprava panna cotte zagotovo uspela, čaka tukaj.
Ko pa so osnove priprave sladice kot je panna cotta, osvojene pa je čas, da se začnemo igrati z okusi. Okus same panna cote spominja na kuhano sladko smetano ali drugače, okus je pust. Kot bi jedel sladko smetano zmešano s sladkorjem in želatino. Zato ji je potrebno dodati nekaj dodatnih okus. Pust okus je sicer tudi prednost, saj to pomeni, da lahko okus prelivov prilagajamo našemu okusu oziroma okusu naših gostov.
Panna cotta je med drugim tudi sladica, ki jo lahko pripravimo kadarkoli. Ni vezana na letni čas. Poleg smetane, lahko pri pripravi panna cotte glavno vlogo igra vanilija. Vanilijo lahko k panna cotti dodamo v obliki vanilijeve paste ali pa postrgamo vanilijev strok in dodamo čista vanilijeva semena. Pred vami je recept za panna cotto z jogurtom, sladko smetano, marelicami in medom. V recept smo dodali še malo suhega belega vina. Če so okusi razdražili tvoje brbončice, recept čaka tukaj.
Dokaj pust okus kuhane sladke smetane popestri BAM preliv pasijonka. Gre za izredno aromatičen sadež prijetno kiselkastega okusa in se kot tak odlično poveže s sladicami z nežno in sladko strukturo.
BAM nasvet: Ni se treba bati besede "želatina". Samo zato, ker je morda neznano, ne pomeni, da je zapleteno – in v resnici ni. Dodajanje želatine v vročo zmes je korak, ki aktivira topljenje želatine. Preden jo dodate v zmes se prepričajte, da se je popolnoma raztopila, torej mora biti gladka, brez grudic. Nato panna cotto ohlajajte še vsaj 4 ure in uspeh je zagotovljen. Recept s podrobnimi navodili pa čaka tukaj.ž
Pred vami je najboljši klasični recept za panna cotto, kar jih poznam! Kljub gosti strukturi, ki jo ustvari sladka smetana, bo panna cotta popolna in lahka, ne presladka sladica, ki si jo brez težave privoščimo po 'močnem' obroku. Če želimo narediti še lažjo panna cotto, lahko del sladke smetane za stepanje zamenjamo z mlekom. Tokrat jo namesto na krožniku ali posodici postrežemo kar v kozarcu. Recept čaka tukaj.
Panna cotta v tem receptu je oblita s toffe prelivom. Ob samem poimenovanju kremnega toffe preliva nastane kar malo zmede, saj se pravilno napiše toffee, a velikokrat vidimo izraz toffe, zato bomo v tem receptu uporabili izraz toffe, ki je vsem dobro poznan. BAM preliv toffe karamela je pripravljen s kakavovim maslom, ki poskrbi za bogat okus in kremno strukturo. Poln okus preliva toffe karamela, ki spominja na okus Snickers čokoladic, doda okus polnilu za torte, brez težav ga lahko uporabite za popestritev panna cotte. Recept čaka tukaj.
Zadnji, a to ne pomeni, da namanj pomemben recept, pa je klasika: panna cotta z jagodami. Panna cotta z vanilijo in BAM prelivom jagoda je popolna sladica, s katero lahko navadušite ne glede na letni čas. Priprava panna cotte z jagodnim prelivom je popolnoma enostavna, lahko pa jo pripravimo tudi vnaprej. Recept, ki ga najdete tukaj, je primeren za dve panna cotti. Za serviranje lahko uporabite katerokoli posodico, ki jo imate pri roki.