Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Ovseni kosmiči za zdrav zajtrk, spletna trgovina Mojačokolada.si

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
ovseni kosmici za zdrav zajtrk

Ovseni kosmiči za zajtrk. To je to. Nekateri boste za ovsene kosmiče res rekli, da so kot žagovina. Pa vendar, ovseni kosmiči so nekaj najbolj zdravega, kar se lahko pojavi na vašem jedilniku. Ovseni kosmiči so že od nekdaj poznani in vrednoteni kot zdrava jed. Ovseni kosmiči za zajtrk, ovseni kosmiči kot priloga k slanim jedem in še bi lahko naštevali ... marsikakšno idejo za jed iz ovsenih kosmičev lahko najdete. Ovseni kosmiči so dobri za zdravje predvsem, ker pomagajo pri zniževanju ravni holesterola v krvi. Če so ovseni kosmiči za zajtrk del vašega vsakdana in imate povišan holesterol, boste z vsaj skodelico na dan holesterol znižali tudi za četrtino. Si niste mislili, kajne? Tudi za hujšanje so odlični, saj so bogati z beljakovinami in vlakninami, ki vas nasitijo za dlje časa.

Hkrati ovseni kosmiči pomagajo pri prebavi in spodbujajo izločanje vode iz telesa. Posledično, ker čistijo debelo črevo, je celo tveganje za nastanek raka v debelem črevesju veliko manjše. Potrebujete energijo za ves dan? Ovseni kosmiči za zajtrk so odgovor. Kosmiči so namreč odličen vir ogljikovih hidratov, vsebujejo pa tudi druge vitamine in minerale, nujne za vzdrževanje zdravja. Priporočljivi so za zdravje srca in ožilja. Nosečnice, ovseni kosmiči so idealni za zdravo nosečnost in za zdravega novorojenčka. Oves pa ni priporočljiv za tiste, ki trpite za celiakijo. Ovseni kosmiči namreč vsebujejo gluten.

Kakorkoli, videli ste, da so ovseni kosmiči zdravju koristni. Poleg tega so nekaj najbolj enostavnega in hitrega, kar se priprave tiče. Vam zaupamo kakšen recept? Seveda. Prvi so na vrsti ovseni kosmiči za zajtrk, z res malo priprave. Že toplotno obdelane ovsene kosmiče lahko zjutraj enostavno prelijete z mlekom, jogurtom ali z vodo in jih pustite stati za nekaj minut. Dodajte le še želeno suho ali sveže sadje, prileže se tudi žlička medu.

Druga možnost je, da dobro pest ovsenih kosmičev vsujete v mleko, ki ga segrejete. Po parih minutah jed odstavite in dodajte želeno sadje, tudi žličko medu. Če imate na zalogi surove ovsene kosmiče, ki niso toplotno obdelani, je recept sledeč. Zvečer prelijte kosmiče s toplo vodo, jih pokrijte in pustite stati čez noč in ... ovseni kosmiči za zajtrk so že pripravljeni. Dodate lahko poljubno sadje. Zelo dobro se ujamejo z bananami, jabolki, marelicami, rozinami in drugim suhim sadjem. Še lažje prebavljivi so kuhani kosmiči. Kuhate jih lahko v mleku ali vodi.

Dve pomembni stvari, ki si ju je vredno zapomniti. Pri kuhanju ovsenih kosmičev zelo pogosto mešajte, da se ne oprimejo posode. In drugo, odstavite jih še preden zavrejo. Ovseni kosmiči za zajtrk so res enostavna jed. Poleg tega jih lahko uporabimo tudi v polpetah, juhah, celo piškote lahko spečemo. Idej za pripravo tega zdravega živila ne zmanjka. Živite zdravo! Predvsem pa začnite jutra brez stresa, ki ga lahko povzroča priprava »običajnega« zajtrka.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno