BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Neobičajna darila

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
neobicajna darila

Kakšno darilo bi vi opredelili kot neobičajno?

Po našem mnenju so običajna, lahko bi rekli tudi klasična darila, tista, ki se zelo pogosto podarjajo in so prva, ki nam pridejo na misel, ko moramo za nekoga kupiti darilo.

To so različni boni za trgovine in wellness razvanjanja, čokoladne bonboniere, seti za nego telesa ipd. Neobičajna darila pa so tista, ki so malo drugačna, se jih podarja bolj redko in niso v samem vrhu pri izbiri daril. To so tista darila, na katera mogoča sploh ne pomislimo, ko iščemo darilo.

Neobičajna darila so navadno izvirna darila. Izvirna darila so vedno super ideja, pa naj bo to za rojstni dan, obletnico poroke, božič in novo leto ali poroko. Problem pri izvirnih oziroma neobičajnih darilih je, da se jih je težko spomniti, saj nam ne pridejo kar tako na misel. Ponavadi za neobičajno darilo dobimo kakšen nenaden preblisk in takšno darilo se potem ponavadi izkaže kot najboljše. Če ne dobite takoj ideje, kakšno neobičajno darilo podariti, pustite času čas in gotovo boste dobili idejo za superdarilo ravno takrat, ko boste to najmanj pričakovali.

"Dobra neobičajna darila so tista, ki so prilagojena obdarovancu."

To pomeni, da moramo obdarovanca res dobro poznati- vedeti moramo kaj si želi, kaj ima rad, kaj počne v prostem času, kaj ga razveseli. Vedno moramo paziti, da je darilo uporabno, ne glede na to, ali podarimo običajno ali neobičajno darilo. Najslabše je, da podarimo darilo, ki ga bo obdarovanec samo pospravil v kakšen kot, da se bo na njem nabiral prah. Zato predlagamo, da neobičajna darila niso materialne stvari, ampak doživetja. Tako darilo so lahko vstopnice za predstavo v gledališču, koncert priljubljene skupine, vstopnice za adrenalinski park ali pa izlet v neznano. To so darila oziroma doživetja, ki si jih gotovo zapomnimo in niso med najpogostejšimi darili.

Ideje za neobičajno darilo:

  • Izlet v Goriška Brda: Brda so pravi slovenski biser, ki je res vreden obiska. Namesto, da za darilo kupite neko materialno stvar, raje podarite doživetje. Obdarovanca povabite na izlet, ki je lahko enodneven ali pa večdneven. V Goriških Brdih pojdita na degustacijo vina v eno izmed mnogih vinskih kleti, na turistični kmetiji se ustavita na pravem briškem kosilu, izposodita si električne skuterje in vijugajta po vinski cesti, sprehodita se po slikoviti vasici Šmartno ter se za konec dneva povzpnita na razgledni stolp Gonjače in občudujta krasen razgled, ki sega od Alp do morja.

  • Obisk avstrijskega božičnega sejma: če boste darilo podarili ravno v predprazničnem času, potem je ena izmed idej tudi obisk katerega izmed mnogih božičnih sejmov v sosednji Avstriji. Vzdušje tam je res čarobno, saj so vsa mesta zelo skrbno okrašena in na vsakem koraku diši po kuhanemu vinu in sveže pečenemu carskemu pražencu.

  • Rafting na reki Soči: rafting je gotovo eno izmed daril, za katerega lahko rečemo, da je neobičajno in da ima veliko večjo vrednost kot materialne stavri, saj je neverjetno doživetje, ki za vedno ostane v spominu.


Neobičajno čokoladno darilo

Neobičajno pa je lahko že malo drugačno čokoladno darilo. Najpogosteje se podarjajo čokoladne tablice in bonboniere z različnimi pralinami. Kaj pa če bi enkrat za spremembo podarili nekaj malo bolj inovativnega? Npr. namesto klasične steklenice vina lahko zdaj podarite čokoladno vino. Na voljo je vino z dodatkom bele ali temne čokolade. Obdarovanec bo gotovo navdušen, saj je ta kombinacija vina in čokolade božanska. Malo bolj neobičajno darilo so tudi čokoladne cigare s konjakom in pa gin kroglice, ki v notranjosti skrivajo božansko krema iz vrhunskega slovenskega Limbay gina.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno