BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Najlepša darila za ženske ob dnevu žena in materinskem dnevu

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
najlepsa darila za zenske ob dnevu zena in materinskem dnevu

Verjetno ga ni meseca, ki bi bil bolj naklonjen ženskam, kot je marec, saj sta jim posvečena kar dva praznika.

Dan žena in materinski dan sta nedvomno izvrstna priložnost, da svojim dekletom, ženam, materam, babicam, tetam, sestram in prijateljicam pokažete, koliko vam pomenijo.

Dan žena praznujemo že več kot stoletje

Mednarodni dan žena praznujemo 8. marca; z njim obeležujemo družbene, ekonomske, kulturne in politične dosežke žensk, hkrati pa pozivamo tudi k enakopravnosti med spoloma.

Pobudo za praznovanje tega dne je dala nemška feministka in socialistka Clara Zetkin, prvič pa so ga praznovali leta 1911 v Avstriji, Nemčiji, Švici in na Danskem. Danes ga poleg Slovenije vsako leto praznujejo še v približno 100 državah.

Praznovanje materinskega dne je povezano z lokalnimi običaji. Še en praznik, posvečen ženskam, ki ga praznujemo po vsem svetu. Za razliko od dneva žena pa ga ne praznujemo povsod na isti dan, ampak vsaka država določi svoj datum, najpogosteje med marcem in majem – v Sloveniji smo za ta dan določili 25. marec.

Najlepše darilo je vaš čas.

Tako kot ga različne države praznujejo ob različnih dneh v letu, se tudi sam način praznovanja oziroma tradicija razlikuje med posameznimi državami in ima različne pomene, saj je praznovanje povezano z različnimi dogodki – verskimi ali zgodovinskimi. Na ta dan se poklonimo svojim materam, pa tudi materinstvu in vplivu mater na družbo kot tako. Prvič so ga praznovali v ZDA leta 1910, v Evropi pa ga praznujemo od 1. svetovne vojne naprej.

Veliko držav je poleg samega poimenovanja praznika iz ZDA preneslo tudi običaj obdarovanja žensk z darili in cvetjem, predvsem z nageljni.

Kaj podariti?

Kot rečeno, ta dva dneva v letu ponujata čudovito priložnost, da razveselimo ženske, ki nam veliko pomenijo. Tudi vi iščete primerna darila za ženske, ki vam veliko pomenijo, in jim želite podariti nekaj posebnega? Predstavljamo vam nekaj daril, ki bodo zagotovo poskrbela za nasmešek na njihovem obrazu.

1. Cvetje

Tradicionalno se ženskam za dan žena in materinski dan najpogosteje poklanja cvetjeNaj bo to svež šopek rož ali pa lončnica, s to gesto zagotovo ne boste zgrešili. Če boste za nameček izbrali še tisto vrsto cvetja, ki je vam ljubi osebi še posebej pri srcu, pa še toliko bolje!

2. Razvajanje

Podarite ji masažo ali sproščanje v wellnesu. Dandanes si ob kopici mnogih obveznosti težko vzamemo čas zase, zato bo vsaka ženska zagotovo vesela darila, zaradi katerega si bo primorana vzeti čas samo zase.

3. Ljubeznivo sporočilo

To bo vsekakor najbolj personalizirano darilo od vseh. Izlijte svoja čustva na papir in vam dragi osebi povejte, zakaj jo cenite in koliko vam pomeni. In ne skrbite, za takšno potezo nikakor ne potrebujete posebnega talenta – dovolj je že, če bodo napisane besede prišle iz srca.

4. Čokolada

Le katera ženska ne mara sladkarij? Podarite ji lično bonboniero ali če želite tokrat podariti nekaj posebnega, pokukajte na našo spletno stran in poiščite izvirne ideje za čokoladna darila za ženske, lahko pa si ogledate tudi nekaj naših predlogov, kaj podariti za dan žena ali materinski dan.

Ne glede na to, ali se odločite posebni ženski v vašem življenju pokloniti kakšno darilo ali ne, bo zagotovo najbolj vesela, če si boste vzeli čas zanjo. Za vas imamo nekaj nasvetov, kako jo lahko razveselite:

  • Ponudite ji pomoč
    Če se tega med letom bolj poredko spomnite, izkoristite ta dan, da ji pomagate pri domačih opravilih ali čem drugem, najbolje, da jo kar vprašate, pri čem potrebuje pomoč.
  • Pokažite ji, koliko vam pomeni
    Zaupajte ji, zakaj je tako pomembna za vas in katere kvalitete cenite pri njej. Z njo lahko delite tudi svoje najljubše spomine nanjo oziroma na vajina skupna doživetja. 
  • Zahvalite se ji
    Še en način, kako ji lahko izkažete svojo naklonjenost. Ne povejte ji le, kako pomembna je za vas, pač pa se ji tudi zahvalite za vse, kar je storila za vas in druge. 


Sicer pa saj veste, kaj pravijo - ženske imajo veliko različnih razpoloženj. Čokolada je tista, ki ustreza vsakemu od njih!

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno