BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Najdražje čokolade na svetu

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
najdrazje cokolade na svetu

Sprehodite se skozi seznam čokolad, ki so pregrešno drage in ki si jih navadni smrtniki ne moremo privoščiti vsak dan.

Čokolada je slaščica, brez katere si marsikdo ne predstavlja svojega vsakdana. V preteklosti pa je bila čokolada poslastica samo za privilegirane in bogate, navadni ljudje pa si je niso mogli privoščiti. Z razvojem tehnike in industrije se je to spremenilo in čokolada je, zaradi masovne izdelave, postala dostopna širšim množicam.

A tudi danes obstajajo določene čokolade, ki po svojih cenah krepko prekašajo čokolade, ki jih srečujemo na prodajnih policah trgovin. Te čokolade so namenjene predvsem uživanju in razvajanju v okusu in ne vsakodnevni rabi. Poglejte si 5 najdražjih čokolad, ki si jih lahko privoščite, če le imate dovolj pod palcem.

5. Godiva

Na petem mestu te lestvice je čokolada proizvajalca Godiva. Čokolada izvira iz države, ki slovi po svoji odlični čokoladi ter čokoladnih izdelkih – Belgije. Godiva je predstavil novo zbirko oziroma serijo čokolad, ki jo je poimenoval kar »G«. Čokolade so izdelane iz neobičajnih sestavin, po katerih ponavadi ne posegamo, oblikovane pa so v obliki srčkov ter zapakirane v okrašene škatlice – balotine. Čokolade proizvajalca Godiva odlikuje predvsem njihov okus. Vsaka čokoladica v balotinu je namreč drugega okusa. Naj jih naštejemo le nekaj: tasmanski med, mehiška vroča čokolada, tajski kokos, češnja, slana karamela ter še mnogi drugi. Pa še cena, ki pa zagotovo ni zanemarljiva. Za 453 gramov boste odšteli kar 85 evrov.

4. Richart

Na četrtem mestu najdražjih čokolad na svetu je čokolada Richart, ki izvira iz Francije, natančneje iz mesta Lyon. Ta čokolada je edinstvena zaradi svoje sestave, saj vsebuje kar 70% kakava Criollo. Kakav Criollo je znan po svoji najboljši kakovosti, izvira pa iz venezuelskih plantaž kakavovca, ki so prav tako znane po kakovostnem kakavu. Tako kot je kakovostna sama čokolada, pa so kakovostni tudi dodatki na tej temni čokoladi. Tako lahko izbirate med mandeljni, jagodami, malinami ter mnogimi eksotičnimi sadeži, ki se odlično zlijejo s čokolado ter v ustih pustijo eksplozijo okusa. Cena? Za 453 gramov boste morali odšteti okoli 85 evrov.

3. Delafee

Ta pregrešno draga čokoladna kreacija je ustvarjena za vse tiste, ki ljubijo zlato, dobro čokolado in užitek. Ta čokolada, ki izvira iz Švice, je izdelana iz najboljšega kakava, krasijo pa jo užitni drobci 24-karatnega zlata. Ker pa za najzahtevnejše kupce tudi to še ni dovolj, je vsak košček čokolade izdelan in oblikovan povsem ročno. To da čokoladi edinstvenost, saj si zaradi tega niti dva koščka čokolade nista popolnoma enaka. Zaradi unikatnih sestavin ter izdelave pa je visoka tudi cena. Za 453 gramov čokolade Delafee boste odšteli skoraj 360 evrov!

2. Noka

Na predzadnjem mestu najdražjih čokolad na svetu je čokolada Noka. Ta temna čokolada je kombinacija temnih čokolad, izdelanih iz kakavovih zrn iz Venezuele, Slonokoščene obale in Ekvadorja. Vse tri države so znane po kvalitetnih kakavovih zrnih, ki jih uporabljajo vsi proizvajalci čokolade, ki dajo kaj nase. Čokolada Noka je tako izdelana iz kar 75 odstotkov povsem čistega kakava z mešanico kakavovega masla in sladkorja. Pomembno pa je tudi dejstvo, da je ta čokolada povsem naravna, saj ne vsebuje nobenih umetnih dodatkov, sladil in arom. Zaradi svoje visoke kakovosti ima ta čokolada, ki je nastala na ameriških tleh, visoko ceno. Za 453 gramov je potrebno odšteti kar 610 evrov!

1. Chocopologie

Če ste mislili, da so prejšnje čokolade iz seznama drage, potem se vam bo ob ceni te pregrešno drage čokolade zagotovo zvrtelo. Čokolada Chocopologie, ki je delo priznanega čokoladnega mojstra Fritza Knipschildta, velja za eno izmed najokusnejših čokolad na svetu. Fritz Knipschildt je znan po tem, da so vsi njegovi izdelki povsem naravni, izdelani iz svežih sestavin ter brez umetnih dodatkov.

Čokolado Chocopologie, ki je v resnici ročno izdelan čokoladni praline, morajo kupci naročiti vnaprej. Po naročilu je celoten paket pralinejev izdelan povsem ročno, kar zahteva veliko časa in truda. Vsak set pralinejev je nato odposlan kupcu, spremlja pa ga ročno napisana kartica, kjer je opisan postopek izdelave ter unikatna serijska številka. Za en čokoladni praline je potrebno odšteti kar 177 evrov, za celoten paket pa kar 1847 evrov! Razlog za tako visoko ceno je v sestavinah ter predvsem v ročnem delu, ki naredi te čokoladne pralineje edinstvene na svetu. A strokovnjaki so si enotni, da je ta čokolada vredna vsakega centa, saj je njen okus menda božanski.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno