Naroči sestavine z 10% popustom:
Vrhunski BAM izdelki za peko.

Tako odrasli kot otroci ga obožujejo, saj je priprava otročje lahka in ne zahteva posebnih kuharskih spretnosti. V tem članku bomo raziskali preprost recept za jogurtovo pecivo z malinami in malinovim džemom ter možnosti za različne variacije, vključno z dodatkom kakava ali čokolade za tiste, ki si želijo čokoladni priokus.
Preprost recept za jogurtovo pecivo z malinami in BAM malinovim džemom brez dodanega sladkorja
Sestavine:
Priprava:
1. Korak:
V večjo posodo ubijemo jajci in dodamo BAM vanilijev sladkor. Temeljito premešamo, da se sladkor raztopi v jajcih.
2. Korak:
Dodamo jogurt, pri čemer jogurtov lonček prihranimo za nadaljnje merjenje sestavin.
3. Korak:
V zmes vmešamo tudi lonček olja in dobro premešamo.
4. Korak:
Stresemo še lonček sladkorja, dva lončka moke, pecilni prašek in limonino lupinico ter vse skupaj dobro premešamo.
5. Korak:
Maline previdno vmešamo v zmes, da se enakomerno porazdelijo.
6. Korak:
Zmes vlijemo v namaščen pekač. Po vrhu razporedimo majhne žličke BAM malinovega džema, da nastanejo prijetne pikice džema v pecivu.
Pecivo pečemo 35-40 minut pri 180 ºC. Ko je zlato rjavo in zobotrebec v sredini izhaja čist, je pecivo pečeno.
Variacije jogurtovega peciva
Jogurtovo pecivo je neverjetno prilagodljivo in lahko vključuje različna sadja ter dodatke. Tukaj je nekaj idej, kako lahko prilagodimo recept in ustvarimo različne različice tega preprostega in okusnega peciva:
Borovnice dodajo pecivu osvežujoč okus in lepe barve. Enostavno jih vmešamo v osnovno zmes ali pa jih razporedimo po vrhu peciva pred peko. Borovnice so odlične tudi v kombinaciji z malo limoninega soka ali sladkorja za dodatno aromo.
Jabolka narežemo na tanke rezine in jih razporedimo po zmesi v pekaču. Dodamo malo cimeta in sladkorja za dodatno aromo. Jabolka se med peko zmehčajo in dodajo pecivu prijeten sladek okus ter rahlo kiselkast kontrast.
Jagode so odlična izbira za poletne dni. Narežemo jih na manjše kose in jih dodamo v osnovno zmes. Lahko jih tudi zmešamo z malo sladkorja in pustimo, da se izločijo sokovi, kar bo pecivo naredilo še sočnejše.
Slive so odlične za ustvarjanje sočnega peciva. Narežemo jih na koščke in jih enakomerno razporedimo po površini peciva. Slive dodajo pecivu rahlo kislo noto, ki se lepo ujema s sladkostjo osnovne mešanice.
Češnje so odlična izbira za rahlo kisle in sladke note. Odstranimo koščice in narežemo češnje na manjše kose. Razporedimo jih po površini zmesi, da dobimo popolno kombinacijo sladkega in kislega okusa.
Breskve so še ena odlična izbira za jogurtovo pecivo. Narežemo jih na rezine in jih razporedimo po vrhu peciva. Breskve se med peko zmehčajo in dodajo pecivu prijetno sočnost in sladkost.
Če želimo dodati malo tropskega okusa, lahko v osnovno zmes vmešamo tudi kokos ali po vrhu prelijemo z BAM kokosovim prelivom z vaflji. Kokos daje pecivu prijeten hrustljavost in aroma, ki se lepo ujema s sladkostjo jogurta.
Za dodatno kremasto teksturo lahko v osnovno mešanico vmešamo tudi malo pripravljenega pudinga. Izberimo okus, ki nam je všeč, in dodamo malo pudinga v zmes pred peko. Pecivo bo postalo še bolj rahlo in kremno.
Če želimo pecivu dodati čokoladni priokus, lahko v osnovno zmes vmešamo kakav v prahu ali koščke BAM čokolade. Dodamo 2-3 žlice BAM kakava v prahu, da dosežemo čokoladni okus, ali pa v zmes vmešamo koščke čokolade. Tako bosmo ustvarili razkošno čokoladno različico jogurtovega peciva, ki bo zadovoljila vse ljubitelje čokolade.