Čokolada, izdelana iz kameljega mleka
Dubajsko podjetje Al Nassma želi svojo edinstveno čokolado, izdelano iz kameljega mleka razširiti na evropsko, japonsko in ameriško tržišče. Podjetje je ustanovil šejk Mohammed bin Rashid al-Maktoum, cilj podjetja v prihodnosti pa je izdelava 100 ton ekskluzivne mlečne čokolade na leto.
Čokoladni izdelki
Al Nassma že sodeluje z znanim Avstrijskim proizvajalcem čokolade Manner, sam izdelek pa je že moč kupiti v Dubaju. Na eni izmed tamkajšnjih farm se namreč že pase več kot tri tisoč kamel, ki dajejo mleko za čokoladne izdelke. Kamelje mleko nato uporabijo namesto običajnega kravjega, izdelki pa so na voljo tako v lokalnih trgovinah kot v luksuznih hotelih in na zasebnih letališčih. Načrtovana pa je tudi prodaja prek spleta.
Ekskluziven izdelek
Tržnik podjetja Al Nassma pravi, da izdelka ne nameravajo prodajati v supermarketih, saj naj bi šlo za ekskluziven izdelek. Sam o čokoladi pravi: »Ta čokolada ne vsebuje aditivov, njen okus pa je zanimiv tudi zaradi lokalnih začimb, oreščkov in medu, ki ji dajo svojstven okus. Kamelje mleko pa je tudi bolj zdravo kot kravje, saj vsebuje petkrat več C vitamina, manj laktoze in več inzulina, velja pa tudi za manj mastno. Zato je primerno tako za diabetike kot za tiste, ki ne prenašajo laktoze.«