Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Mango v sladicah

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
kadar se mango pojavi v sladicah lahko recemo da bo to zagotovo sladica ki zaokrozi celotno kosilo ali vecerjo in ji da piko na i vcasih se nam celo dozdeva da bi gostje kar preskocili glavno jed da lahko v roke vzamejo sladico z mangom pripravili s

Kadar se mango pojavi v sladicah, lahko rečemo da bo to zagotovo sladica, ki zaokroži celotno kosilo ali večerjo in ji da piko na i. Včasih se nam celo dozdeva, da bi gostje kar preskočili glavno jed, da lahko v roke vzamejo sladico z mangom. Zrel mango ima tropsko-cvetlični okus, zato je njegova značilna sladkoba cenjena po vsem svetu. Čeprav vsesplošno prepričanje nakazuje na to, da je mango sezonska sladica, to sploh ni res. Mango je na voljo skozi celo leto. Na policah fizičnih trgovin čaka mango sadež, s katerim lahko pripravite marsikatero sladico.

Na naših spletnih policah pa čaka BAM preliv mango. BAM preliv mango je sadni pripravek, ki vsebuje več kot 70% delež sočnega, sladkega in osvežujočega manga. Preliv je s svojo kremno in sladko strukturo primeren za popestritev poletnih sladic, kot so lahke rezine ali preliv cheesecake torte. Brez težav se poveže z grškim jogurtom ali pa popestri okus dolgočasnega mlečnega sladoleda.


A ne glede na to ali se odločite za preliv ali sadež, smo se odločili, da prikažemo par idej za sladice.


1. Mango mousse 


Mango mousse je popolna kremna sladica za posebne priložnosti ali željo po sladkem v zadnjem trenutku. Tokrat bomo mango mousse pripravili brez jajc in brez kuhanja. Namesto jajc – ali želatine ali agar agarja – ta različica vsebuje le tri zdrave sestavine za najsvetlejši, najbolj slastno drzen mangov mousse: potrebujete svež mango, smetano in sladkor. To je to!

Recept čaka tukaj.


2. Mangomisu


Mangomisu ali mango-tiramisu je kombinacija klasične italijanske sladice, vendar je v mangomisu namesto čokolade dodano tropsko sadje, kot so rezine manga. Mangomisu je lahko tudi lahka sladica s pridihom klasičnega tiramisuja. Poleg tega bo tale mangomisu tudi "otrokom prijazna sladica"!

Recept čaka tukaj.


3. Mango hrustljave ploščice

Mango ploščice so polnjene s svežim mangom, nato pa jih v pečici pečemo še toliko časa, da dobijo še pravo hrustljavo skorjico. Mango ploščice lahko pripravite tudi takrat, ko se vam res mudi, saj jih je popolnoma enostavno narediti. Pred pripravo zaupamo še par ​​preprostih nasvetov in trikov, da bo priprava res hitra in enostavna.

Recept čaka tukaj.


4. Mousse z belo čokolado in mangom

Mousse z belo čokolado in mangom prelivom je sladica, ki je izjemno preprosta za pripravo, lahka in zračna, topeča se v ustih, s slastnim sadnim okusom, pripravljena iz samo petih sestavin. Popolna poslastica za vse ljubitelje manga in čokolade. Kaj sploh je mousse? Mousse je mehka sladica, z včasih lahko in zračno teksturo ali drugič s kremno in gosto strukturo, odvisno od načina priprave. Mousse pripravimo iz stepenega beljaka ali stepene smetane ali kombinacije obojega. Mousse običajno ohlajamo vsaj 3 do 4 ure, najbolje čez noč.

Recept čaka tukaj.Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-5,39 €
Skupaj:
48,51 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno