BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Malo drugačna darila za moške ob dnevu mučenikov

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
malo drugacna darila za moske ob dnevu mucenikov

Marec je eden izmed tistih mesecev v letu, ko praznikov kar mrgoli. Gregorjevo je denimo namenjeno zaljubljencem, ko se po ljudskem izročilu ptički ženijo.

Ženske v marcu slavijo kar dvakrat, dva dni po tem, ko slavijo prvič v mesecu, pa pridejo na svoj račun tudi moški.

Versko obarvan praznik

Dan mučenikov je praznik, ki ga moški praznujejo kot alternativo dnevu žena, in sicer vsako leto 10.marca. Korenine ima v krščanskem izročilu, in sicer kot spomin na dogodek iz časa vladavine cesarja Licinija, ki je izdal ukaz, naj se vsi kristjani spreobrnejo, saj jih v nasprotnem primeru čaka smrt. Vendar pa se je zgodilo nekaj nepričakovanega – njegovemu ukazu se je leta 320 uprlo 40 vojakov, ki se niso želeli odreči krščanski veri in so raje izbrali mučeniško smrt; od tod tudi izvira izraz 40 mučenikov. Nadrejeni so vojakom v zameno za spreobrnitev ponujali denar in razna odlikovanja, a so pogumni možje vse našteto zavrnili, zato so jih v hudi zimi v bližini Sebastije v Armeniji gole vrgli v leden ribnik, kjer so kmalu umrli.

Tradicionalno moški na dan mučenikov v dar dobijo suhe slive, napičene na suhe veje s trnjem in klobaso, kar naj bi bil simbolični opomnik na to, da njihovo mučeništvo še vedno traja. Malo za šalo, malo zares mnoge ženske svojim partnerjem ob tem prazniku podarijo točno to, kar sicer ni slaba ideja, če ima vaš moški rad slive in klobase. V nasprotnem primeru pa bo takšno »darilo« romalo naravnost v koš. Mi vam svetujemo, da svojega dragega obdarujete s kakšnim bolj izvirnim in okusnim darilom – mi vam kakopak priporočamo čokolado.

Zakaj ravno čokolada? 

Zaradi 3 pomembnih razlogov:

  1. Prvi razlog je ta, da s čokolado zagotovo ne boste zgrešili, saj na svetu tako rekoč ni človeka, ki je ne bi maral. 
  2. Drugi razlog je znanstveni, saj so v eni izmed raziskav raziskovalci ugotovili, da je čokolada ena izmed 20 jedi, ki moške najbolj pomirja, kar tretjina vseh vprašanih moških pa je povedala, da je čokolada njihova najljubša poslastica. 
  3. Tretji in hkrati najbolj pomemben razlog pa je ta, da je čokolada še kako koristna za zdravje moških. Po raziskavah sodeč naj bi jih pred srčnimi boleznimi, krvnimi strdki in kapjo ščitila v veliko večji meri kot ženske. Razlog se skriva v flavonoidih, ki se nahajajo v kakavu, saj naj 
    bi ščitili pred boleznimi srca in ožilja. 
 

Čokolada nedvomno spada med tista darila za moške, zaradi katerih zagotovo ne bodo ostali ravnodušni.Le kaj je lepšega, kot da partnerju podarite okusno in domiselno oblikovano darilo, ki mu bo še dolgo ostalo v spominu, kljub temu, da ga bo hitro zmanjkalo?

Mi smo oblikovali seznam 5 najbolj zanimivih čokoladnih daril:

Lahko pa partnerju podarite prav posebno čokoladno doživetje in ga po napornem dnevu presenetite s čokoladno masažo. S to gesto ga ne boste le sprostili, ampak boste poskrbeli tudi za njegovo zdravje. Čokolada namreč blagodejno deluje na kožo, saj jo vlaži in celicam pomaga pri gradnji kolagena in elastina, obenem pa povečuje pretok krvi po telesu. Seveda pa je ne pozabite nekaj prihraniti še za po masaži, saj pozitivno vpliva tudi na psihično počutje.

Če menite, da nobena od predlaganih čokoladnih idej ne bo ustrezala vašemu partnerju, bratu, očetu ali prijatelju, pa lahko za namig med izbiranjem darila za moške ob njihovem prazniku poiščete na naši spletni strani.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno