Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Makroni, zahtevna francoska slaščica?

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
so makroni res tako zahtevna francoska slascica katere priprave se ne upas lotiti potem si na pravem mestu 
So makroni res tako zahtevna francoska slaščica, katere priprave se ne upaš lotiti? Potem si na pravem mestu. 

Pripravili smo začetniški vodnik za pripravo domačih francoskih makronov. Tu najdeš številne nasvete za uspeh, pregled tehnik, seznam pripomočkov, s katerimi bodo naslednji makroni zagotovo uspeli!


1. Kaj sploh so makroni?


Makroni so sicer slavna francoska slaščica, ki pa jo lahko pripravimo na dva različna načina. Francoske makrone si lahko predstavljamo tudi kot sendvič piškotek s hrustljavo notranjostjo. Če sledimo korakom recepta, moramo dobiti sladico z žvečljivo sredico. 


2. Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo makronov


Jajčni beljaki: Glavna sestavina testa za francoske makarone je meringa iz pravilno stepenih beljakov. Za najboljše in najbolj dosledne rezultate priporočamo uporabo svežih beljakov. Najbolj pomembno pa je, da med stepanje beljakov ne vključimo rumenjakov. Da to preprečimo, moramo jajčne beljake dobro ločiti od rumenjakov. Če se slučajno zgodi, da rumenjak zaide k beljakom, bo potrebno postopek ponoviti, ker drugače meringa ne bo takšne struktura kot mora biti.

Vinski kamen: Kislost v vinskem kamnu pomaga, da jajčni beljaki zadržijo zrak in tako kot sladkor, pomaga preprečiti, da bi se beljaki sesedli. 

Sladkor: Brez sladkorja se beljakovinske molekule v jajčnih beljakih sesedejo. Potrebno je uporabiti fino mleti sladkor, ne smemo pa ga zamenjati s sladkorjem v prahu, ker se le-ta prehitro raztopi. Običajno trgovine nimajo zelo fino mletega sladkorja, zato ga lahko pripravimo sami. Navadni sladkor zmešamo v kuhinjskem robotu ali mešalniku. 

Fino mleti mandlji: Mandljeva moka je EDINA moka, s katero bodo makroni res uspeli. Prepričajte se le, da za pripravo uporabite pravo mandljevo moko, ne mandljevega zdroba. Mandljeva moka je veliko bolj fina, narejena iz mandljev brez lupine. Mandljev zdrob je bolj grob in vsebuje mandljevo lupino.


3. Kako preprečimo, da gre med pripravo makronov nikjer ne zatakne?


Votli makaroni: če so makroni napolnjeni s praznim zrakom, zna biti ugriz vanje precej neprijeten. Če so vaši makroni votli, je lahko izmed razlogov premalo oziroma preveč premešamo testo. Med dodajanjem makronov na pekač, pazite, da iz mase izstisnete vse zračne mehurčke. Kriva je lahko tudi prevorča pečica, ki jih lahko preveč zapeče ali pa temparatura ni bila dovolj visoka in so makroni premalo pečeni.

Razpoke na vrhu: če so vaši makroni na vrhu razpokani, so bili morda preveč pečeni, testo morda preveč zmešano, zračni mehurčki v testu morda niso izstopili in/ali jajčni beljak je morda preveč stepen.

Tekoče testo: testo za makrone bo tekoče, če ga preveč zmešate. S tem iz zmesi izpustite preveč zraka.

Nepopolni krogi: Ne vznemirjajte se zaradi tega!  S testo za makrone NIKOLI ne naredite popolnih krogov. Pomaga uporaba silikonskega pripomočka za peko makronov in seveda, vaja. :) 


4. Pa še dva recepta za pripravo makronov


Makroni z BAM čokoladno-lešnikovim namazom so prav posebna poslastica za prijatelje in družino. Pri pripravi lahko pomaga BAM mešanica za makrone, ki ustvari ubogljivo testo, s katerimi lahko pripravimo 20 makronov. Mešanica za makrone odžene strah in trepet, ki ga ki ga pred pripravo makronov skoraj zagotovo začuti vsak slaščičar ali slaščičarka.

Ugriz v nežen francoski piškot, ki ga poznamo tudi pod imenom makron, usta napolni z okusom vroče čokolade. Okus spomni na prvi požirek okusne vroče čokolade. Ker pa si skoraj ne predstavljamo skodelice vroče čokolade brez marshmallow penic, smo jih seveda dodali v ta recept. Polnilo z marshmallow penicami se bo kar stopilo v ustih. Makroni z okusom vroče čokolade so praznični piškoti in brez dvoma z njimi navdušite vse na praznični zabavi.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,69 €
Skupaj:
6,21 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno