BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Kokosove kroglice: univerzalna čokoladna sladica!

 • Čas branja Čas branja: 3 minute
kokosove kroglice: univerzalna cokoladna sladica

Kokosove kroglice so gotovo prav na vrhu seznama najbolj priljubljenih čokoladnih sladic. Zakaj? Ker so enostavne za pripravo in neverjetno okusne!

Kokosove kroglice so gotovo prav na vrhu seznama najbolj priljubljenih čokoladnih sladic. Zakaj? Ker so enostavne za pripravo in neverjetno okusne!

Vsak, ki pripravlja domačo zabavo ali želi s sladko pozornostjo navdušiti druge goste, bo z zanimanjem pobrskal po receptih za kokosove kroglice. To je namreč sladica, ki je nadvse enostavna za pripravo, a vseeno navdušuje z odličnim okusom! Kroglice omogočajo veliko variacije, saj jih lahko obogatite z rumom, lešniki, mrvicami in drugimi dodatki, prav tako se lepo podajo k drugim sladicam. Nobenega izgovora nimate, da se jih ne bi lotili izdelati tudi sami!

Enostaven recept za kokosove kroglice

Kokosove kroglice bodo brez težav uspešno pripravili tudi tisti, ki niso vešči naprednih kuhinjskih spretnosti. Celo otroci bodo ta izziv opravili brez večjih težav. Recept je namreč povsem enostaven, v najosnovnejši različici zahteva le tri sestavine in pet minut časa! Sladkosnedi bodo sicer dodali še nekaj sestavin, a postopek ni zato nič zahtevnejši. Za primer lahko vzamemo spodnji recept za osnovne kokosove kroglice.

Potrebujemo naslednje sestavine:

 • 40 dag albert keksov
 • 15 dag sladkorja
 • 15 dag margarine
 • 1 dl mleka
 • 2 žlici čokolade v prahu
 • Kokosova moka za posip

 

Postopek pa je sledeč:

 1. Kekse zdrobimo in zmeljemo v multipraktiku ali ročno v primerni posodi. 
 2. Dodamo vse ostale sestavine in maso dobro premešamo ter zgnetemo.
 3. Maso za eno uro postavimo v hladilnik.
 4. Iz mase oblikujemo kroglice, ki jih nato povaljamo v kokosovi moki. 
 5. Kroglice pustimo v hladilniku še nekaj ur, nato postrežemo hladne.

 

Variacije za tiste, ki v kuhinji radi eksperimentirajo

Recept za kokosove kroglice je enostaven, a omogoča ogromno svobode tistim, ki želijo sladico prilagoditi po svoje. Že osnovni recept lahko zelo spremenimo, še več pa omogoča pestra izbira posipov in raznih drugih dodatkov. Ker gre za preprosto sladico, ki ne zahteva niti štedilnika niti pečice, ni težko eksperimentirati!
Pravi čokoholiki ste ob branju zgornjega recepta seveda postali sumničavi ob pomanjkanju čokoladnih sestavin. Čokolada v prahu sicer poskrbi za značilen čokoladni okus kroglic, a če to ni dovolj, bo treba uporabiti kakšen konkretnejši kos čokolade. Na srečo tudi pri tem ni ovir – obstaja nešteto variacij, na primer takšne, ki v osnovni masi nadomestijo kekse in mleko s čokolado in smetano. Odlično se seveda obnesejo kokosove kroglice iz bele čokolade, ki so že na pogled naravnost božanske!

Nič manj izbire ni pri dodatkih, ki oplemenitijo okus osnovne mase. Kokosova moka, ki mimogrede lahko služi tudi kot sestavina osnovne mase, lahko svojo vlogo prepusti čokoladnim ali barvnim mrvicam, v notranjost kroglic pa lahko skrijete presenečenja, kot so lešniki, mandlji, celo koščki čokolade! Zelo pogosto v kokosovih kroglicah najdemo kakšno žličko ruma, ki je že skorajda standardna sestavina te sladice, radovedni sladkosnedi pa bodo poskusili v maso zamešati skuto, kislo smetano, morda tudi marmelado … Edina omejitev je vaša domišljija!

Alternativa domačim kokosovim kroglicam

Le težko bi našli primeren izgovor za to, da bi se pripravi kokosovih kroglic izognili, a morda se vseeno lahko zgodi, da priprava domačih kroglic ne pride v poštev. Če se izogibate lastnoročni pripravi kroglic, lahko te posrečene sladice tudi kupite, saj so vsaj v neki obliki na voljo v praktično vsaki trgovini. Prodajno so sicer najbolj uspešne tiste bolj kompleksne izvedbe, je pa ponudba dovolj pestra, da bo gotovo prav vsak sladkosned našel nekaj zase.

Seveda imajo kokosove kroglice močno konkurenco tudi med drugimi čokoladnimi sladicami, a le redke med temi so tako enostavne za pripravo. Če se lotevate priprave sladic doma, so kokosove kroglice vsekakor univerzalna izbira, pobrskajte pa še po receptih za čokoladne praline, kolačke, napolitanke in druge dobrote!

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno