BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Kako pripraviti tiramisu? To je nekaj idej!

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
tiramisu je sladica ki nase brboncice takoj spomni na bogat kremni okus kave

Tiramisu je sladica, ki naše brbončice takoj spomni na bogat kremni okus kave. Običajno v prej skuhano kavo namočimo otroške (rečemo jim tudi "baby") piškote, dodamo kremno polnilo in posujemo s kakavom v prahu. Tiramisu pripravimo v večjem pekaču in ga dobro ohlajenega narežemo na manjše kose in postrežemo.


A, vedno pogosteje pa se tiramisu znajde tudi v drugačnih vrstah sladic in ne več le v svoji tradicionalni obliki. Pripravili smo par idej, s katerimi lahko navdušite tako ljubitelje tiramisuja kot ljubitelje modernih sladic.


Tiramisu je italijanska sladica, ki za pripravo ne zahteva vrhunskih slaščičarskih spretnosti. A, kot pri vsaki pripravi sladice, kakšen trik ali dva ne bosta odveč. Nasvete, kako pripraviti najboljši tiramisu lahko najdete tukaj.


1. Tiramisu torta? Ja, tudi to gre.


Kaj torej pričakujemo, če se odločimo za pripravo tiramisu torte? Rezultat recepta ponudi kombinacijo mascarpone sira, espressa in kakava. Kavni okusi se skrivajo med tremi plastmi sočne vanilijeve torte posuti s pravim kakavom v prahu.

Recept za tiramisu torto čaka tukaj.


2. Browniji in tiramisu? Seveda.


Če si slučajno niste predstavljali boljše sladice kot so sočni browniji, naj predstavimo tiramisu brownije. Brownie s tiramisujem pripravimo s klasičnimi okusi tiramisuja (kava in smetana). Na vrh postavimo preliv s sladko smetano in kremnega sira. Zaradi stepene smetane bo preliv lahek in zračen, zaradi kremnega sira pa oster in bogat.

Recept za tiramisu brownije čaka tukaj.


3. Tiramisu, torta ali palačinke? Zakaj pa ne kar vse?


Čeprav se tale torta sliši kot zahtevna sladica, ni. Sestavine in postopki so natančno razloženi v receptu, a da vas motivacija ne zapusti prehitro, samo na hitro preletimo postopek. Naredimo palačinke, sevda. Testo za palačinke se mora pred kuhanjem ohladiti 30–60 minut, nato palačinke le še popečemo. Naredimo nadev za tiramisu, s katerim bomo premazali 24 palačink.

Nato sestavimo torto. S pomočjo finega mrežastega cedila vsako plast nadeva poprašimo s kakavom v prahu. Če ga nimate, preskočite kakav v prahu ali pa ga s prsti potresite po vrhu. Po želji stepemo še sladko smetano in počivamo tri ure, ko se torta ohlaja. 

Recept za tiramisu torto s palačinkami čaka tukaj.


4. Bela čokolada+ jagode + mascarpone in sladka smetana = tiramisu v kozarcu z belo čokolado.


Tiramisu z belo čokolado in jagodami postreže s sladico, ki vas bo zasvojila in zasula z občutkom sreče! Lahko rečemo, da je to najboljši jagodni tiramisu vseh časov. Tiramisu je sestavljen iz puhaste bele čokoladne kreme, jagod in piškotov, ki so namočeni v limonini sladkorni raztopini in jagodnem soku.

Recept čaka tukaj. Recept za tiramisu z belo čokolado pa je del BAM knjige receptov: Sladki prigrizki.


5. Še kot zadnji: klasični tiramisu.


Ta klasični recept za tiramisu postreže s tiramisujem, ki bo bogat, kremast in lahek hkrati. Ta pristni tiramisu, narejen iz slastnih plasti mascarpone kreme, "baby" piškotov prepojenih s kavo, in zdravega posipa z BAM kakavom v prahu. Tako bo tiramisu res polnega okusa, ki vaše brbončice popelje med italijanske sladice.

Recept za klasični tiramisu čaka tukaj.


Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-5,42 €
Skupaj:
48,78 €
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno