BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Kako pripraviti svoje modelčke za piškote?

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
kako pripraviti svoje modelcke za piskote

V nadaljevanju članka lahko preberete nekaj različnih tehnik, s katerimi lahko pripravite lastne modelčke za peko piškotov.

Zagotovo se vam je že zgodilo, da ste želeli speči piškote za katere niste imeli pravega modelčka. Še posebaj ob posebnih priložnostih, ko si zaželimo malo drugačnih piškotov, doma pa imamo le take v obliki srčka, zvezdice in kroga. Izdelava lastnih modelčkov za piškote se sliši zahtevna, a vendarle je lahko prav preprosta. V nadaljevanju članka lahko preberete nekaj različnih tehnik, s katerimi lahko pripravite lastne modelčke za peko piškotov.

Modelčki iz papirja

Prva, in ob enem najenostavnejša rešitev, so modelčki iz peki papirja. Željen motiv najprej natisnite in nato obris prerišite na peki papir. Modelček izrežite s škarjami in že je pripravljen. Vse kar vam ostane je, da ga postavite na razvaljanjo testo, in previdno obrežete ob robu modela.

Modelčki iz aluminijaste folije

Naslednja, prav tako enostavna možnost, so modelčki iz aluminijaste folije. Za te boste potrebovali:

  • papir 
  • aluminijasto folijo
  • škarje
  • pisalo
  • spenjač

 Najprej na papir narišite izbrani motiv, ki bi ga želeli imeti. Vedite, da majhni modelčki, z malimi podrobnostmi, ne bodo preveč dobro končali, zato je veliko boljše, da so oblike enostavne. Ko je motiv narisan, se lahko izdelovanje modelčka prične. Odtrgajte kos aluminijaste folije in jo večkrat prepognite, da boste dobili nekaj centimentov debel trak. Robova folije nato s spenjačom spnite skupaj in postavite na narisani motiv. Po linijah motiva oblikujte folijo, dokler ne dobite željene oblike. Vaš modelček je tako pripravljen za peko piškotov.

Modelčki iz aluminija

Modelčke pa seveda lahko izdelate kar iz aluminija samega. Izdelava takih modelčkov je malo bolj zahtevna kot prvi dve metodi, ki smo vam jih predlagali, a rezultat bodo veliko bolj obstojni modelčki, ki jih boste lahko uporabljali večkrat. Potrebovali boste aluminijasto ploščo in škarje. Če imate doma kakšen tanek alumijast pekač, ki ga več ne potrebujete, ga seveda lahko uporabite kot material za vaše modelčke. Kot pri prejšni tehniki, bomo tudi tukaj potrebovali trak iz aluminija. Ko trak imamo, po želji oblikujemo željeno obliko. Pri tem si lahko pomagamo s škarjami, robovi mize, ravnilom, itd. Zadnji korak, ki vam preostane je, da robova traku zalepite skupaj. Dobro je, da uporabite lepilo za pločevino ali kakršnokoli lepilo, ki bo aluminij držalo skupaj. Nastali modelček nato še dobro operite pod vodo, da odstranite delce lepila in že lahko začnete oblikovati vaše piškote.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno