Čokoladna glazura
Čokoladna glazura je ena tistih dodatkov na torti, s katerim res ne morete zgrešiti, kajti lagali bi, če bi rekli, da torta oblita s sijočo čokolado lahko izgleda slabo. Gre za zelo enostaven način, s katerim lahko popestrite videz vaše torte in obenem dopolnite njen okus. Za vas smo pripravili kratek postopek priprave sijoče čokoladne glazure, ki jo lahko seveda uporabite tudi kot preliv na ostalih slaščicah.
Za glazuro boste potrebovali:
- 100 ml sladke smetane
- pol lončka čokoladnih kapljic ali na koščke narezano čokolado
- 3 čajne žličke koruznega sirupa ali 2 čajni žlički glukoze
Najprej segrejemo sladko smetano dokler ta skoraj ne začne vreti in ji dodamo čokolado. Pustimo 2 do 3 minute, da se čokolada začne topiti in nato pričnemo z mešanjem. Mešamo dokler tekočina ne postane homogena in sijoča. Tekoči čokoladi nato dodamo koruzni sirup in ponovno mešamo, dokler ni zmes popolnoma gladka.
Posodo s stopljeno čokolado nato postavimo v posodo z mrzlo vodo, saj jo moramo počasi ohladiti na sobno temperaturo. Mešanico tako počasi mešamo (približno 10 minut), dokler se ne zgosti. Naša sijoča glazura je tako pripravljena, da jo polijemo preko torte. Prepričani smo, da se vaši torti s čokoladno glazuro, gostje ne bodo mogli upreti.