Koda WELCOME5 prinaša 5 % popusta! ✨

BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA14 Izdelki FIT Akademija FIT obroki

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Kako pripraviti sijočo čokoladno glazuro, spletna trgovina MojaČokolada.si

  • Čas branja Čas branja: 1 minuta
kako pripraviti sijoco cokoladno glazuro spletna trgovina mojacokoladasi

Za vas smo pripravili kratek postopek priprave sijoče čokoladne glazure, ki jo lahko seveda uporabite tudi kot preliv na ostalih slaščicah.

Čokoladna glazura

Čokoladna glazura je ena tistih dodatkov na torti, s katerim res ne morete zgrešiti, kajti lagali bi, če bi rekli, da torta oblita s sijočo čokolado lahko izgleda slabo. Gre za zelo enostaven način, s katerim lahko popestrite videz vaše torte in obenem dopolnite njen okus. Za vas smo pripravili kratek postopek priprave sijoče čokoladne glazure, ki jo lahko seveda uporabite tudi kot preliv na ostalih slaščicah.

Za glazuro boste potrebovali:

  • 100 ml sladke smetane
  • pol lončka čokoladnih kapljic ali na koščke narezano čokolado
  • 3 čajne žličke koruznega sirupa ali 2 čajni žlički glukoze


Najprej segrejemo sladko smetano dokler ta skoraj ne začne vreti in ji dodamo čokolado. Pustimo 2 do 3 minute, da se čokolada začne topiti in nato pričnemo z mešanjem. Mešamo dokler tekočina ne postane homogena in sijoča. Tekoči čokoladi nato dodamo koruzni sirup in ponovno mešamo, dokler ni zmes popolnoma gladka.

Posodo s stopljeno čokolado nato postavimo v posodo z mrzlo vodo, saj jo moramo počasi ohladiti na sobno temperaturo. Mešanico tako počasi mešamo (približno 10 minut), dokler se ne zgosti. Naša sijoča glazura je tako pripravljena, da jo polijemo preko torte. Prepričani smo, da se vaši torti s čokoladno glazuro, gostje ne bodo mogli upreti.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno