BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Kako pripraviti najboljši bananin kruh?

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
bananin kruh je vedno pogosteje pripravljena sladica zelo radi jo postrezemo ob skodelici caja ali kave dostikrat pa se znajde na jedilniku pod zavihkom zajtrk ali malica


Bananin kruh je vedno pogosteje pripravljena sladica. Zelo radi jo postrežemo ob skodelici čaja ali kave, dostikrat pa se znajde na jedilniku pod zavihkom zajtrk ali malica.

Skoraj ne poznamo osebe, ki ne pozna debele rezine bananinega kruha. Ne glede na to, ali je bananin kruh spomin na otroštvo ali preprosto obožujete bogat okus baninega kruha. Sama priprava sicer ni tako zelo zahtevna, a vseeno je potrebno pred pripravo upoštevati par trikov in nasvetov. Za večje povpraševanje po bananinem kruhu ne odgovarjamo. ;) 

1. Uporabimo zelo zrele banane.


Veliko sadja zavržemo, ko postane prezrelo. Prezrelo sadje ima neprijetno teksturo, postane še bolj sočno, toliko, da ta sočnost pokvari okus. Ko pa gre za pripravo bananinega kruha, velja zlato pravilo: bolj kot so banane zrele, boljši bo banani kruh. Med zorjenjem banan se zgodi pomemben korak: škrob v bananah se pretvori v sladkor. Zato za pripravo bananinega kruha predlagamo uporabo zrelih banan, ki bodo dale tako več sladkorja in okusa.

BAM nasvet, če nimate zrelih banan, a si želite dobrega bananinega kruha: postopek zorjenja banan lahko pohitrimo tako, da jih olupimo in v pečici segreti na 150°C pečemo dokler ne porjavijo.


2. Bljižnice pri pripravi? NE.


Vsak recept ima korake in tem korakom je potrebno natačno slediti. Če korake združujemo ali jih želimo prekosčiti se kar hitro znajdemo pred tanko mejo neuspeha in slastne kreacije. Pri pripravi bananinega kruha je zelo pomembno, da posebaj zmešate mokre in ločeno še suhe sestavine. Ko ju združimo, pazimo, da dodamo suhe sestavine k mokrim in ne obratno. Tako preprečimo grudic v testu.


3. Pekač pred peko namastimo.


Zagotovo je poznan občutek, ko bananin kruh tako lepo diši, eno uro čakamo, da se speče in nato.... Bananin kruh v koščkih, Saj ga ne moremo vzeti iz pekača, ker smo pred tem pozabili na zelo pomembno stvar - namastitev pekača. A tej nesreči se lahko izognemo. Zahteva tako malo časa in je popolnoma enostavna. Za namastitev pekača potrebujemo maslo, olje ali celo svinjsko mast. Po namastitvi pekač potresemo še s plastjo moke in bananin kruh boste postregli v lepih narezanih kosih in ne raztrganih koščkih.


4. Kaj pa okusi?


Bananin kruh z malinami in čokolado
 je res najbolj vlažen bananin kruh. Kar naprej poudarjamo, da je ta kruh res sočen in vlažen, ker je najhujše, da bananin kruh lepo diši, a ni dober, ker je v notranjosti presuh. Za pripravo tega bananinega kruha bomo uporabili dve jajci in malo jogurta. Lahko uporabimo navaden grški jogurt, če ga ne marate ali ga trenutno nimate doma, lahko uporabite tudi navaden jogurt. Če nimate niti grškega niti navadnega jogurta, bo tudi kisla smetana dobra zamenjava.

Pred vami je najboljši recept za bananin kruh z orehi. Rezultat bo najbolj vlažen, popolnoma sladkan in enostaven bananin kruh. Dodali smo še orehe, recept čaka tukaj.

A nič ni lepšega kot klasična klasika, zato recept za najboljši bananin kruh čaka tukaj.

Okus bananinega kruha lahko obogatimo tudi z BAM namazom nutty banana. BAM Nutty Banana je namaz, ki je pripravljen iz indijskih oreščkov in banane. Kombinacija praženih indijskih oreščkov, praženih ameriških orehov, cimeta in banane ustvari namaz, ki ga lahko dodamo k osvežilnim smoothie napitkom ali ga postrežemo ob svežem sadju.


Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,93 €
Skupaj:
26,37 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno