Raffaello kroglice so okusna in edinstvena sladica, ki je primerna za vsako priložnost. Te majhne bele kroglice so narejene iz mešanice posušenega kokosa, mletih mandljev, kondenziranega mleka, vaniljeve paste in soli. Nato jih oblikujemo v kroglice velikosti grižljaja in v sredino stisnemo še cel mandelj. Raffaello kroglice so po videzu podobne čokoladam Ferrero Rocher, vendar s kokosovim pridihom.
Raffaello kroglice so okusna in edinstvena sladica, ki je primerna za vsako priložnost. Te majhne bele kroglice so narejene iz mešanice posušenega kokosa, mletih mandljev, kondenziranega mleka, vaniljeve paste in soli. Nato jih oblikujemo v kroglice velikosti grižljaja in v sredino stisnemo še cel mandelj. Raffaello kroglice so po videzu podobne čokoladam Ferrero Rocher, vendar s kokosovim pridihom.
1. Kaj so Raffaello kroglice in zakaj jih pripraviti?
Raffaello kroglice so kroglice znamenitega in vsem poznanega okusa. Kombinacija kokosa in mandljev jim daje sladkobo, ki je hkrati osvežilna in nasitna. Dodatek vanilijeve paste izboljša okus, saj sladici doda pridih topline in globine. Ker niso pretirano sladke, lahko tako navdušimo še tako zahtevne okuse.
Še en razlog za ljubezen do Raffaello kroglic je njihova tekstura. Mešanica kokosa in mletih mandljev ustvari rahlo žvečljivo in hrustljavo nasitno teksturo. Posušeni kokos dodaja rahlo hrustljavost in okus, mleti mandlji pa poskrbijo za oreščkasto bogastvo. Kondenzirano mleko pomaga povezati sestavine in kroglicam daje rahlo kremasto teksturo, ki se topi v ustih. Za piko na i pa kroglicam dodamo še BAM beli kokosov namaz. Ravno pravšnja kombinacija mandljeve in kokosove paste ter kremastega mleka ustvari naravnost odličen, kremast beli namaz, ki obogati okus Raffaello kroglic.
2. Kako pripravimo Raffaello kroglice?
Priprava Raffaello kroglic je popolnoma enostavna in primerna tudi za vroče poletne dni. V veliki skledi preprosto zmešajmo vse sestavine: kokos, mlete mandlje, kondenzirano mleko, vanilijevo pasto in sol. Nekateri recepti narekujejo še uporabo mleka v prahu in beli kokosov namaz. Vse skupaj zmešamo in mešamo toliko časa, da se vse sestavine dobro povežejo. Iz dobljene zmesi oblikujemo kroglice. Če želimo, lahko v sredino kroglice vtisnemo cel mandelj ali pa namesto mandlja v sredino kroglice skrijemo bonbone ali kakšne druge nam ljube sestavine.
Kroglice nato položimo na pekač, obložen s paprijem za peko in jih za 15 do 20 minut hranimo v zamrzovalniku. Po želji lahko kroglice potopimo še v stopljeno belo čokolado in jih še dodatnih 5 do 10 minut v hladilniku, da se strdijo.
3. Triki in nasveti za pripravo Raffaello kroglic
Priprava Raffaello kroglic je zelo zabaven in enostaven postopek. Priprava ne zahteva posebne opreme, sestavine pa so na voljo v večini trgovin z živili. Recept je zelo prilagodljiv, zato lahko količine sestavin zlahka prilagodimo svojim okusom.
Mešanico obvezno ohladimo. Ko maso oblikujemo v kroglice, jih lahko pred oblivanjem s čokolado za nekaj minut ohladimo v hladilniku ali zamrzovalniku. Tako bodo kroglice obdržale obliko in jih bo lažje obdelovati.
Uporabimo kvalitetno belo čokolado. Če se odločimo, da bomo Raffaello kroglice potopili v belo čokolado, priporočamo, da za najboljši okus in teksturo uporabimo kvalitetno čokolado.
Dodamo različne okuse. Če želimo, lahko dodajamo različne okuse in dodatke. Za citrusni pridih lahko na primer dodamo še malo limonine lupinice ali pomarančnega izvlečka ali pa vmešamo sesekljano suho sadje.