Dobro vemo, da je pri torti zelo pomemben ne le okus, temveč tudi njen izgled. Del tega izgleda pa je seveda kako torto odrežemo in kako jo postrežemo. Kako bomo torto narezali je odvisno od njene oblike, velikosti, strukture itd. Različne torte moramo tako rezati na različne načine. Da boste naslednjič torto natančno in pravilno odrezali imamo za vas nekaj malih nasvetov za razanje tort standardnih oblik, ki jih morda še ne veste.
Preden začnemo rezati, vedno preštejmo koliko kosov torte bomo potrebovali.
Tako bomo vedeli ali bodo kosi lahko malo večji ali malo manjši. Ko imamo število, na torti na rahlo z nožem označimo kje jih bomo zarezali.
Da bodo kosi lepo odrezani je seveda zelo pomemben nož, ki ga bomo uporabljali.
Ta mora bit oster in vroč. Zato moramo imeti med rezanjem ob sebi vedno kozarec z vročo vodo, v katero ga bomo med rezanjem pomočili. Seveda moramo nož, ko ga vzamemo iz vode obrisati, da ne omočimo torte.
Torte z več plastmi
Pri rezanju tort iz različnih plasti uporabimo dolg nož z tankim rezilom. V torto zarežemo nežno iz sredine z rahlim žagajočim gibanjem.
Rezanje kolačev
Za rezanje rahlih kolačev uporabite nazobčen nož. Tudi pri taki obliki kolač nežno režemo, da med tem ne izgubimo njegove rahlosti.
Rezanje pravokotnih tort
Pri rezanju kvadratnih ali pravokotnih tort vedno režemo po širini torte in nato naredimo njim vzporedne linije. Tako bodo kosi enakomerno veliki in gostje zadovoljni.