BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Kako lahko na hiter način zmehčamo maslo?

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
se tudi tebi dogaja da pozabis da je potrebno maslo pred uporabo segreti na sobno temperaturo s to hitro in enostavno metodo to ne bo vec problem

Se tudi tebi dogaja, da pozabiš, da je potrebno maslo pred uporabo segreti na sobno temperaturo? S to hitro in enostavno metodo to ne bo več problem.

Se tudi tebi dogaja, da pozabiš, da je potrebno maslo pred uporabo segreti na sobno temperaturo? S to hitro in enostavno metodo to ne bo več problem. Maslo je izhodišče za ogromno tort in drugih sladic, zato je pomembno, da ga pripravimo tako, kot narekuje recept. A neštetokrat se nam je že zgodilo, da pozabimo na maslo in pri koraku, kjer piše, da uporabimo maslo sobne temperature kar malo zmrznemo. Seveda, na to smo enostavno pozabili, priprave sladice pa se lotevamo v zadnjem času in seveda nimamo časa, da bi čakali, kako se maslo segreva na sobno temperaturo. Najprej se spomnimo, da bi ga lahko segreli kar v mikrovalovni pečici, kar sicer ne bi bila slaba ideja, če ga mikrovalovna pečica ne bi preveč segrela in je maslo na koncu rahlo stopljeno. Kot takšno maslo in sladkor ne ustvarita pravilne stukture, kar lahko vodi do slaščičarske katastrofe.


Zakaj ravno maslo sobne temperature?


Maslo je trdna maščoba, ki lahko zadrži zrak. Ko zmešamo sladkor in maslo in ustvarimo smetani podobno strukturo si želimo, da maslo zrak sprejme in zadrži. Med peko se le-ta ujeti zrak razširi in proizvede puhasto sladico. Če pa je maslo hladno, se sestavine težje povežejo in rezultat bo trda grudasta glazura, zbita torta in podobno. Če pa maslo segrejemo na sobno temperaturo, se sestavine zelo enostavno povežejo, saj so toplejše in ustvarijo brezhibno testo z enakomerno teksturo. Zlato pravilo: gladko testo z ujetim zrakom = sladica z enotno teksturo in pravilnim okusom. Hladne sestavine se med sabo ne povežejo kot bi se morale.


Kako pohitrimo segrevanje masla brez mikrovalovne pečice?


Če želimo maslo sobne temperature, ga moramo pred samo uporabo na sobni temperaturi segrevati vsaj eno uro pred uporabo. Ker za pripravo sladice velikokrat nimamo toliko časa ali pa se za segrevanje masla ne odločimo pravočasno, je tu kar nekaj trikov, ki nam pomagajo vse narediti pravočasno. Eden izmed načinov: v posodo, ki je primerna za mikrovalovno pečico nalijemo 500 ml vode. Vodo v mikrovalovni pečici segrevamo 2 minuti, da postane vroča. Maslo dodamo na krožnik, primeren za mikrovalovno pečico. Vročo vodo umaknemo iz mikrovalovne pečice in v njo položimo maslo. Vrata mikrovalovne pečice le hitro zapremo. Masla v mikrovalovni pečici ne segrevamo s pomočjo nobenega programa, trik je, da bo segreto okolje pečice maslo zmehčalo v desetih minutah.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno