Naroči sestavine z 10% popustom:
Vrhunski BAM izdelki za peko.

Se vam je že kdaj zgodilo, da se biskvit za torte po ohlajanju kar sesede? Potem ste na pravem mestu. Izbrskali smo par trikov in nasvetov o sestavinah, ki jih uporabimo za vzhajanje biskvitov in drugega testa.
Če biskvit za torto ni pravilno vzhajal ali je imel gosto in težko strukturo namesto da bi imel rahlo in puhasto, ste zagotovo nekaj naredili narobe. Med pripravo je potrebno upoštevati nekaj dejavnikov, ki bodo na koncu postregli z rezultatom, ki ga želite.
Priprava testa za kruh, pecivo, piškotov, tort in priprava za testa za ostale sladice zahtevajo vzhajalno sredstvo. Poznamo dve vrsti vzhajalnih sredstev:
BAM nasvet: vedno pazite na rok uporabnosti sredstev za vzhajanje. Če jim je potekel rok trajanja, bo biskvit za torte gost in zbit.
Maslo in sladkor sta dve glavni sestavini, ki dobro stepeni ustvarita kremno sturkturo, ki pomaga pri vzhajanju oziroma pripravi dobrega in zračnega testa za torto. Krema, ki jo ustvarita sladkor in maslo, vsebuje zrak, ki pomaga pri vzhajanju in je obvezen korak k fini, enakomerni teksturi torte. Vedno natančno upoštevajte čas stepanja v receptu in pravilno odmerite sestavine.
Toplota pečice povzroči nadaljnjo reakcijo pecilnega praška in povzroči nastanek večih zračnih mehurčkov. Pravilna temperatura v pečici je zelo pomembna, saj lahko med peko biskvit za torto še vzhaja.
Če je pečica prevroča, se bo biskvit za torto strdil prehitro, zračni mehurčki ne bodo imeli dovolj časa za svoj razvoj in rezultat bo trdo, zbito testo.
Če pečica ni dovolj vroča, bo biskvit za torto preveč narasel, nato pa med ohlajanjem "padel" dol. Vedno se pri pripravi biskvita za torto upošteva temperatura pečice in čas peke, ki sta zapisana ob receptu.
Pripravili smo pet najbolj branih receptov za pripravo tort: