Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Kaj so razpokančki?

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
razpokancki so slastno mehki piskoti
Običajno so to čokoladni piškoti, a vedno pogosteje se pojavljajo tudi v kombinaciji z drugimi sestavinami kot je recimo limonin sok. Razpokančki so slastno mehki piškoti, podobni "fudgeu", ki so obloženi z velikim premazom sladkorja.

Kaj sploh so razpokančki? Vedno pogosteje lahko zasledimo slike slaščičarskih umetnikov in umetnic, recepti celo k pripravi vabijo majhne otroške rokice. 

Običajno so to čokoladni piškoti, a vedno pogosteje se pojavljajo tudi v kombinaciji z drugimi sestavinami kot je recimo limonin sok. Razpokančki so slastno mehki piškoti, podobni "fudgeu", ki so obloženi z velikim premazom sladkorja. Običajno se uporabita tako sladkor v prahu kot granulirani ali kristalni slakdor.

Razpokančki pa svoje ime dobili ravno zaradi svoje strukture. Običajno sladkor dodamo že v piškotno zmes, v tem primeru pa piškotno zmes povaljamo v sladkorju in tako v pečici zagotovimo, da se piškotna zmes prebije čez sladkor in tako nastanejo razpoke na piškotih ali na kratko - razpokančki.

BAM nasvet: pred peko predlagamo, da piškotno zmes najprej povaljamo v granuliranem sladkorju in šele nato v sladkorju v prahu. Če je zmes preveč sočna, lahko vpije sladkor v prahu in tako piškoti ne bodo dobili svojega znamenitega razpokanega videza.


1. Razpokančki z BAM Ruby čokolado

Čokoladni razpokančki so tako dobri in popolnoma mehki. Njihova priprava je tako enostavna, da se vam brez težav pridružijo tudi majhne otroške rokice. Tokrat smo jim dodali še BAM ruby čokolado, ki s svojo naravno rožnato barvo, ki jo jo da posebna sorta kakavovih zrn in sadno-kiselkastim okusom, navdušuje svet slaščičarstva.

Recept čaka tukaj.


2. Čokoladni razpokančki

Kontrastni piškoti tako popestrijo vaša jutra ob skodelici kave, odlično pa se zaradi dodanega cimeta znajdejo tudi na božično obloženi mizi. Pripravljeno zmes lahko hranite v zamrzovalniku in jo pred peko le odmrznete.

Recept čaka tukaj.


3. Kokosovi razpokančki

Kokosovi razpokančki naj bodo vaša naslednja sladica. Zakaj? Povemo vam vsaj tri razloge: pred peko testa ni potrebno hladiti kot je to eden izmed obveznih dejavnikov pri večini receptov za peko piškotov.

Za pripravo kokosovih razpokančkov ne potrebujete jajc, zato je recept primeren tudi za tiste z zdravstvenimi omejitvami. Ker pa je njihova priprava tako enostavna in hitra, jih lahko brez težav podarite ljubiteljem kokosa.

Recept čaka tukaj.


4. Razpokančki z belo čokolado

Kar vam bo všeč pri teh razpokančkih, je njihova mehka, a hkrati žvečljiva, rahlo puhasta in sladka tekstura. Ugriz pospremi čudovita kombinacija prepletajočih okusov bele čokolade in limone. Razpokančki z belo čokolado in limono so tako noro dobri, razpoke pa naravnost čudovite!

Recept čaka tukaj.


5. Razpokančki z limono

Podobno kot klasični čokoladni razpokančki bodo tudi razpokančki z limono mehko pečeni in žvečljivi, obloženi s sladkorjem in se praktično sami raztopijo v ustih. Ker je v njih toliko naravnega limoninega okusa, bodo navdušili še tako zahtevne ljubitelje limon.

Recept čaka tukaj.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,09 €
Skupaj:
18,81 €
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno