BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Hujšanje s čokolado

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
hujsanje s cokolado

Si lahko zamislite, da bi odvečno telesno težo pokurili s čokolado? Ste skeptični in mislite, da je to nemogoče? Mogoče pa ni…

Lenny Neimark, strokovnjak za prehrano, ki se je svetu predstavil s knjigo Dieta s testeninami, kokicami in čokolado, pravi, da je s čokolado mogoče shujšati. Njegova nova dieta, kjer kombinira čokolado, pokovko in testenine, je v svetu hujšanja in izgubljanja odvečnih kilogramov zagotovo nekaj norega, revolucionarnega ter predvsem novega.

Dieta, ki pospeši metabolizem hrane

Avtor omenjene diete s čokolado pravi, da ta dieta pospešuje metabolizem. Počasen metabolizem je eden izmed krivcev za dodatne kilograme. Če telo hrano, ki jo zaužijemo, porablja prepočasi, to pomeni, da se hrana začne nalagati in skladiščiti v telesu. Navzven se to vidi kot maščobni obročki, ki jih nihče od nas ne mara. Lenny Neimark pa pravi, da njegova dieta to težavo odpravi. Pospeši počasen metabolizem, kar pomeni, da naše telo hitreje porablja hrano, ki smo jo zaužili. Tako dejansko hujšamo s pomočjo hrane. Zato naj bi bila čokoladna dieta pravi odgovor za vse tiste, ki se res težko odrečejo svojim priljubljenim živilom.

Avtor diete poleg hitrejše presnove izpostavlja tudi pozitivne vplive temne čokolade, ki jih ima le-ta na naše telo. 

Veliko govora je predvsem o antioksidantih, ki pomagajo zniževati visok krvni tlak ter preprečujejo bolezni srca in ožilja.

Pa slabosti?

Kritiki te diete v ospredje postavljajo predvsem njeno monotonost. Dieta, ki je sestavljena iz testenin, čokolade in kokic resnično ni najbolj pestra dieta na svetu. Jedilnik, ki je dejansko enak čisto vsak dan, lahko popestrimo s tem, da menjamo omako na testeninah in solati ter posežemo po drugi zelenjavi ali sadju. A če smo iskreni, marsikatera izmed diet, ki se jih danes poslužuje marsikdo izmed nas, je veliko bolj monotona in veliko bolj stroga z izborom živil.

Jedilnik in napotki

  • Zajtrk: Neimark za zajtrk priporoča sadno solato ali žitarice z manj mastnim mlekom in jagodami, ki jih lahko nadomestite tudi z drugim sadjem.
  • Dopoldanska malica: Pokovka in sadje po izbiri.
  • Kosilo: Testenine z omako po izbiri ali solata s testeninami ali klasična solata.
  • Popoldanska malica: Pokovka in zelenjava ali sadni mlečni napitek.
  • Večerja: Testenine z zelenjavno omako (paradižnik, česen, paprika, …) in solato ali zelenjava, dušena na pari.
  • Nočni prigrizek: Pokovka ali do 30 gramov temne čokolade.

Kot vidite, je dieta zagotovo nenavadna. Pomembno je, da se vašega jedilnika držite in da med obroki, ko vas popade lakota, posežete po temni čokoladi ali sadju in ne po prepovedanih živilih. Prav tako poskrbite za to, da so omake, ki jih uporabite na testeninah in solati, čim manj mastne.

Dobro je tudi, da upoštevate seznam prepovedanih živil: alkoholne in gazirane ter sladke pijače, kava, sol, sladkor, olje, slani in sladki prigrizki, mastno sadje in zelenjava, sadje z veliko sladkorja, oreščki in semena, ocvrta hrana, mastni mlečni izdelki in rdeče meso. Živil iz tega seznama med dieto ne uživajte oziroma jih poskusite uživati čim manj.

Pa bo ta dieta res delovala?

Ali bo ta dieta pri vas učinkovala ali ne, morate preveriti sami. Res je, da uživanje same čokolade, pokovke in testenin ni ravno najbolj uravnotežena prehrana, zato je dobro, da v jedilnik dodate čim več sadja ter zelenjave. Zapomniti pa si morate, da nobena dieta ne bo v hipu odpravila vaših težav s kilogrami. Če želite shujšati, morate svoj življenjski stil spremeniti ter mu dodati redno zdravo prehrano ter veliko gibanja. Samo tako boste lahko svojo vitko linijo, ki jo boste pridobili po tej dieti, tudi obdržali.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno