Naroči sestavine z 10% popustom:
Vrhunski BAM izdelki za peko.

Domača vroča čokolada: Sladka, kremasta, nebeška stvar. Sama priprava vroče čokolade je popolnoma enostavna. Če ji dodamo še kakšno sestavino več, lahko vročo čokolado postrežemo na več različnih načinov. Tokrat smo pripravili pet različnih receptov, s katerim lahko popestrimo hladne večere.
Mlečni napitek z vročo čokolado pripravimo tako, da počakajte, da se vroča čokolada ohladi na sobno temperaturo. Ohlajeno na sobno temperaturo enakomerno prelijemo v posodo za pripravo ledenih kock. Napolnjeno posodo postavimo v zamrzovalnik in počakamo, da se vroča čokolada spremeni v ledene čokoladne kocke. Strjene kocke prestavimo v mešalnik in dodamo še dodaten kanček mleka (ali sladoleda) in čokolade. Mešamo, dokler ne dobimo čisto kremne-kreme. Postrežemo s slamico in posujte s čokoladnim posipom.
Posodo ali skodelico, ki bo primerna za uporabo v pečici, napolnimo z vročo čokolado in veliko količino mini sladkornih marshmallow penic. Skodelico postavimo v pečico, katero smo segreli na 100 °C, a pri tem pustimo odprta vrata pečice, saj se bodo v nasprotnem primeru penice zažgale. Opazujemo, kako se bodo sladkorne penice začele topiti. Ko se lepo zlato rjavo obarvajo, lonček z rokavicami za peko vzememo iz pečice.
Vroča čokolada s cimetom in drugimi zimskimi začimbami je več kot dobrodošla v hladnih dneh. Pripravimo jo tako, da vroči čokoladi dodamo dva stroka janeža, 10 razpokanih strokov kardamoma, 2 cimetovi paličici, 1 čajno žličko naribanega ingverja in 3 žlice temno rjavega sladkorja. Mešanico rahlo kuhamo, ne da bi zavrela, nato pa pred serviranjem s finim sitom precedite trdne delce začimb.
Vroča čokolada je lahko pripravljena tudi s kremno belo čokolado. Pripravimo jo tako, da zmešamo 100 g bele čokolade z 200 ml mleka in 1/2 čajne žličke BAM vanilijeve paste. Po želji dodamo še muškatni orešček, cimet ali kardamom. Priprava: Mleko segrejemo v majhni posodici in ravno toliko, da se spari. Čokolado raztopimo s pomočjo vodne kopeli in ji dodamo vanilijevo pasto. Stopljeno čokolado prelijemo z vročim mlekom in mešamo 30 sekund, da se čokolada stopi. Na vrh dodamo stepeno smetano, marshmallows penice in po želji posujemo s cimetom.
Vroči čokoladi z espressom bi lahko rekli tudi odrasla različica vroče čokolade. Vroči čokoladi dodamo še kanček espressa in postrežemo. Za pripravo potrebujemo 125 ml sladke smetane, 250 ml mleka, 50 g BAM temne čokolade, rjavi sladkor, 60 ml sveže pripravljenega espressa, 10 g lešnikov, BAM kakav v prahu.
Sladko smetano stepemo le toliko, da se malo zgosti, a je še vedno malo tekoča. Mleko prelijemo v posodo, kjer čaka BAM temna čokolada. Z metlico neprekinjeno mešamo pri nizki in srednji temperaturi, dokler zmes ne zavre. Znižamo temperaturo in kuhamo. Po okusu dodamo še sladkor. Izberemo dva kozarca v katerih bomo postregli vročo čokolado in v vsakega vlijemo 30 ml espressa. Previdno prelijemo s čokoladno zmesjo, nato pa dodamo še stepeno smetano, lešnike in ščepec BAM kakava v prahu.
Če pa ste ljubitelji klasike, recept za vročo čokolado čaka tukaj.