Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Dekoracija z dresirno vrečko in nastavki

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
dekoracija z dresirno vrecko in nastavki

Tukaj je popolnoma iskrena zgodba: dekoracija sladic je običajno tisti del, ki bi ga najraje preskočila. Nikoli se nisem počutila dovolj suverno, dekoracija sladic je najbolj zastrašujoče delo. Do zdaj. 

Pred vami stoji ravno prav pečen kolaček ali torta, ker se med pripravo držimo slaščičarskih trikov. A kot vedno do zdaj, se ne počutite super nadarjene za okraševanje tort in kolačkov, ker je to izjemno zastrašujoče. Se počutite enako?

Čokoladni prelivi se vam zdijo že malce dolgočasni, želite si dekoracije z vrtinci čokoladne kreme, s katerimi so ponavadi okrašeni čokoladni mafini. Malo pobrskate po spletu in ugotovite, da se jih sicer da narediti, a zato potrebujete dresirno vrečko.

Sama priprava kreme v dresirno vrečko in izbira pravega nastavka se mogoče zdi zahtevna in vam v tem trenutku predstavlja pravo slaščičarsko nočno moro, a z malo vaje se bodo vrtinci čokoladne kreme popolnoma enostavno narisali na vaše naslednje čokoladne mafine.

1. Kako ustvariti dekoracijo z dresirno vrečko?

Če ste kdaj ustvarjali improvizirane dresirne vrečke z zadrgo, je prišel čas, ko jih bo potrebno zamenjati za nekaj dresirnih vrečk višjega cenovnega razreda, ki med uporabo ne bodo počile. Na slaščičarskem trgu med široko ponudbo najdete tako dresirne vrečke za enkratno uporabo kot tiste, ki so namenjani večkratni uporabi.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Obe možnosti sta super, le da je vrečke za večkratno uporabo kar težko očistiti, kar je še posebej pomembno takrat, ko za dekoracijo uporabljate več različnih krem. Dresirne vrečke za enakratno uporabo imajo tanjšo plastiko, kar pomeni, da je z njimi tudi lažje delati.

2. Kako pravilno držati dresirno vrečko?

Ko začnete z dekoracijo, držite vrh dresirne vrečke s tisto roko, s katero boste ustvarjali dekoracijo. Primite jo s palcem, zavrtite in z rahlim pritiskom ustvarite želene vzorce. Pomembno je,  da dresirno vrečko stisnete samo z eno roko, saj boste zagotovili enakomerni pritisk. Običajno dresirno vrečko držite pravokotno glede na površino na katero nanašate dekoracijo.

3. Nastavek z obliko zaprte zvezde naredi motiv vrtnice.

Wilton 1M je zagotovo ime za katerega ste že slišali. Gre za enega izmed bolj znanih proizvajalcev pripomočkov za dekoriranje. Ime predstavlja klasično konico za dresirne vrečke, ki ustvari dekoracijo v obliki vrtnice. Osnova za dekoracija je maslena krema, nastavek pa je lahko tudi plod kakšnega drugega ustvarjalca, pomembno je le, da je enakih dimenzij.

Dresirno vrečko z masleno kremo najlažje napolnite tako, da si pomagate z visokim kozarcem. Vrečko postavite v kozarec in napolnite. Z ustvarjanjem vrtnice začnite na sredini kolačka in nadaljujte z obliko polžje hišice proti zunanjem delu kolačka. Pazite, da ustvarjate "plosko" obliko in se z dresirno vrečko ne pomikate proti vrhu kot bi recimo želeli pripraviti obliko sladoledne kepice.

4. Nastavek z obliko široke zvezde je najpogosteje uporabljen nastavek.

Nastavek z obliko široke zvezde je najpogosteje uporabljen nastavek pri pripravi dekoracij z dresirno vrečko. Je to res? Nastavek Wilton 8B je zelo enostaven za uporabo, hkrati pa ustvarja čudovito dekoracijo. A, spet. Za uporabo dekoracij z obliko široke zvezde, uporabimo tudi nastavke drugih slaščičarskih proizvajalcev, paziti moramo le, da upoštevamo enako velikost nastavka. Dekoracijo enostavno naredimo tako, da dresirno vrečko pri konici malo prerežemo, tako da dobimo malce večjo odprtino, skozi katero porinemo nastavek za oblikovanje. Pri nastavkih, kot je nastavek z obliko široke zvezde, moramo biti pozorni, da dresirno vrečko napolnimo z zadostno količino kreme, da nam le-te ne bo zmanjkalo pri ravno zadnjem zamahu. Dekoracijo ustvarjamo čisto enostavno: začnemo na sredini kolačka in nadaljujemo z dekoriranjem v obliki sladoledne kepice.

Mojačokolada.si - Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | Mojačokolada.si. BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno